Συνάντηση Μπούγα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Γράφτηκε από
Συνάντηση Μπούγα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος                                                                                                                    1 950x622

Ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ κ. Ιωάννης Μπούγας συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος χιλιάδων κληρικών, με τον εξορθολογισμό του καθεστώτος, υπό το οποίο προσλαμβάνονται και επιτελούν τα καθήκοντα τους οι ιερείς, ανταποκρινόμενη σε ένα δίκαιο αίτημα πολλών χρόνων.

Ο Βουλευτής Φωκίδας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα εκκλησιαστικά μνημεία της Φωκίδας που ανακαινίζονται και εξωραΐζονται, κι ειδικότερα για τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Άμφισσας, την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γαλαξιδίου, καθώς και την πρόταση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ της αναστήλωσης του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δεσφίνας.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της αμφισβήτησης του καθεστώτος μεγάλων εκτάσεων μεταξύ της Ιεράς Μονής Παναγίας Κουτσουριώτισσας, Δημοσίου, Δήμου Δωρίδας και ιδιωτών, το οποίο έχει προκαλέσει κοινωνικές εντάσεις στην περιοχή.

Για το ζήτημα, όπως και για άλλα παρόμοια θέματα που αφορούν στην εκκλησιαστική περιουσία, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι αναλαμβάνεται άμεσα κοινή πρωτοβουλία από την Εκκλησία και την Πολιτεία, με σκοπό να βρεθεί δίκαιη και κοινά αποδεκτή λύση. Στο πλαίσιο αυτό, και με την πατρική συμβολή του Μακατριωτάτου, την οποία ζήτησε ο κ. Μπούγας, καθώς και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστου, με τον οποίο βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία, θα επιδιωχθεί με κοινή προσπάθεια η άμβλυνση των διενέξεων που έχουν ανακύψει.

Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *