Συνάντηση Ι. Μπούγα με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Γράφτηκε από
Συνάντηση Ι. Μπούγα με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Μπούγας, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, κ. Άγγελο Συρίγο, με τον οποίο συζήτησαν το ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα που αφορά τους φοιτητές του, καταργηθέντος με τον νόμο Γαβρόγλου, Τμήματος ΤΕΙ Άμφισσας «Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων».

Οι φοιτητές του Τμήματος δεν έχουν δυνατότητα ολοκλήρωσης των σπουδών τους και λήψης του πτυχίου τους, επειδή από το 2017 δεν τους παρέχεται η δυνατότητα εκπόνησης πτυχιακών εργασιών και ορκωμοσίας τους. Ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης προσέθεσε στους φοιτητές του ΤΕΙ Άμφισσας και φοιτητές άλλων Σχολών, οι οποίοι επίσης εγκλωβίστηκαν σε μια αδιέξοδη διαδικασία, που δεν τους επιτρέπει να περατώσουν τις σπουδές τους και ενδεχομένως να συνεχίσουν σε τμήμα ΑΕΙ. Με βάση τις εκτιμήσεις των ίδιων των φοιτητών, ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 2.800 περίπου.

Αφού λήφθηκαν υπ’ όψιν οι θέσεις των φοιτητών, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στον Βουλευτή και τον Υφυπουργό, συζητήθηκαν τα εκκρεμή ζητήματα της νομοθετικής ρύθμισης, που θα δρομολογηθεί και άμεσα θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε να μπορέσουν οι σπουδαστές να ολοκληρώσουν στην Άμφισσα τις σπουδές και να λάβουν το πτυχίο τους.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *