Συνάντηση Ι. Μπούγα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Γράφτηκε από
Συνάντηση Ι. Μπούγα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος

O Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Μπούγας συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρο Βαρελίδη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο έλεγχος πληρότητας των μέχρι σήμερα απαιτούμενων ενεργειών και προϋποθέσεων εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης (Τ.Α.) του Παραλίμνιου Αγωγού της λίμνης Μόρνου και των Φυλακών Μαλανδρίνου, ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία έγκρισης και να προχωρήσει η υλοποίησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δωρίδας υπέβαλε αίτημα για την υπαγωγή του έργου και την χρηματοδότησή του από το Τ.Α. Η κατασκευή του Παραλίμνιου Αγωγού αποτελεί, μετά τον Διαγώνιο Άξονα «Μπράλος-Άμφισσα», το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο για τη Φωκίδα, το οποίο θα επιλύσει το σημαντικότατο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων, θα βοηθήσει στην άρση των περιορισμών που εδώ και δεκαετίες έχουν επιβληθεί στην περιοχή και θα απαλλάξει το Ελληνικό Δημόσιο από δαπάνες, που υπερβαίνουν ποσό ενός εκατομμυρίου κατ’ έτος για την απομάκρυνση των λυμάτων των Φυλακών Μαλανδρίνου.

Ο Βουλευτής Φωκίδας έχει εργαστεί για την ωρίμανση και προώθηση του ως άνω έργου, ως ενιαίου, περιλαμβανομένων δηλαδή τόσο των οικισμών όσο και των Φυλακών, και θα εξακολουθήσει βεβαίως να παρακολουθεί την εξέλιξή του μέχρι την τελική έγκριση και υπαγωγή του στο Τ.Α.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *