Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στη Θίσβη

Γράφτηκε από
Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στη Θίσβη              950x712

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/1/2021 προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, με τον προϊστάμενο του Τεχνικού Τομέα του ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Θηβών, κ. Γεώργιο Σιδέρη, με αντικείμενο το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με τις διακοπές ηλεκτροδότησης στη δημοτική ενότητα Θίσβης και την εξέλιξη των έργων. Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης, κ. Αναστάσιος Καμούτσης, καθώς επίσης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θηβαίων, κ. Γρηγόρης Παπαβασιλείου και υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει τις εργασίες για την αντικατάσταση του παλαιού -απαρχαιωμένου ουσιαστικά- δικτύου ηλεκτροδότησης της περιοχής, συνολικού μήκους 22 χλμ, η οποία περιλαμβάνει την αύξηση της διατομής του δικτύου και την αντικατάσταση των στύλων. Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ενός εκατ. ευρώ, έχουν ήδη αντικατασταθεί τα πρώτα πέντε χλμ και το έργο συνεχίζεται για τα υπόλοιπα 17 χλμ από την Ελλοπία μέχρι το Σαράντι. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα,  ολοκληρώνεται η μελέτη και θα υλοποιηθεί άμεσα εντός του επομένου τριμήνου ένας ενδιάμεσος σταθμός διασύνδεσης, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να μην απαιτείται να γίνεται διακοπή της ηλεκτροδοτήσεως σε όλη την περιοχή όταν υπάρχουν προγραμματισμένες διακοπές για τις εργασίες αντικατάστασης και φυσικά θα διευκολύνεται και το έργο του ΔΕΔΔΗΕ σε περίπτωση βλαβών στην περιοχή.

Όσον αφορά το θέμα που τέθηκε για τη δυνατότητα διασύνδεσης με ιδιωτικά δίκτυα που υπάρχουν στην περιοχή, από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ ξεκαθαρίστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, λόγω του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, που δεν κατοχυρώνει τη δυνατότητα αυτή. Από την πλευρά του Δήμου Θηβαίων τέθηκε το ζήτημα της καλύτερης και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών για τις προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι για ευνόητους λόγους οι διακοπές ρεύματος γίνονται κατά τους χειμερινούς μήνες και την άνοιξη και όχι το καλοκαίρι, ούτως ώστε να επηρεάζονται όσο το δυνατόν λιγότερο οι επαγγελματίες της περιοχής και γενικά όλοι οι δημότες και εκφράστηκε η ελπίδα να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου, γεγονός που θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την περιοχή.

Ετικέτες άρθρου:
· ·
Κατηγορίες άρθρου:
Ενέργεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *