Συνάντηση Γεωργαντά με παραγωγούς και συνεταιριστικές οργανώσεις του Τυρνάβου

Γράφτηκε από
Συνάντηση Γεωργαντά με παραγωγούς και συνεταιριστικές οργανώσεις του Τυρνάβου                                       950x713

Σε συνέχεια των επαφών του με μηλοπαραγωγούς της Αγιάς και ροδακινοπαραγωγούς της Πέλλας και Ημαθίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, συναντήθηκε με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων και παραγωγούς της περιοχής του Τυρνάβου.

Εξετάσθηκαν οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε αχλάδια, μήλα, ροδάκινα, σταφύλια και κάστανα, ενώ συζητήθηκε και το πρόβλημα έλλειψης εργατών γης.

Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να καταβληθούν αποζημιώσεις, αφού προηγουμένως εξετασθεί το μέγεθος της ζημιάς ανά περιοχή και ποικιλία, ώστε να καταστεί δυνατή η κοστολόγησή τους εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου και να καλυφθεί μέρος της απώλειας του εισοδήματός τους.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, του ΑΣΕΠΟΠ, του ΑΣ Επεξεργασίας και Πώλησης Οπωροκηπευτικών Τυρνάβου, του ΑΣ Πλατανουλιών  «Φρουτοπηγή», της Ομάδας Παραγωγών «Αγρίσσα», του ΑΣ Δένδρων «Γαία Φρούιτ», του ΑΣ Δαμασίου, του ΑΣ «Παραγωγοί Αργυροπουλίου», του ΑΣ. Δελερίων, του Αγροτικού Δενδροκομικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αμπελώνος και του ΑΣ Αμπελώνος.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *