Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο TBEX Europe 2023

Γράφτηκε από
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο TBEX Europe 2023                                                                                       TBEX Europe 2023

Στο TBEX Europe 2023, το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, travel bloggers, δημιουργούς διαδικτυακών σελίδων, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα από 8 έως 11 Μαΐου, συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε δυναμικά στην προώθηση του προορισμού πραγματοποιώντας δεκάδες Β2Β συναντήσεις με bloggers, δημοσιογράφους και δημιουργούς διαδικτυακών σελίδων, προκειμένου να παρουσιασθεί ολιστικά η σύγχρονη εικόνα της περιοχής μας και να αναδειχθούν οι ποικίλες μορφές θεματικού τουρισμού που την καθιστούν προορισμό αυθεντικής εμπειρίας. Περαιτέρω, συζητήθηκαν τρόποι αλληλεπίδρασης και μελλοντικής συνεργασίας. Το TBEXEurope 2023 κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 300 κορυφαίους δημιουργούς ταξιδιών ανά τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις του συνεδρίου περιλαμβάνουν διεξαγωγή ενημερωτικών συνεδριών, Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς προορισμούς, εργαστήρια, αφήγηση ιστοριών, podcasting κα.

Επιπρόσθετα, σε συνέχεια του συνεδρίου, 250 περίπου bloggers κυρίως δημιουργοί τουριστικού περιεχομένου και εκπρόσωποι onlinemedia, συμμετέχουν σε ταξίδια εξοικείωσης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκαν και γνώρισαν από κοντά τα ιδιαίτερα τουριστικά προϊόντα που προσφέρει η Πάτρα, τα Καλάβρυτα, η Αρχαία Ολυμπία, το Μεσολόγγι και η Ναύπακτος.

«Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε τέτοιες πρωτοβουλίες στηρίζουμε την ψηφιακή προβολή της Περιφέρειάς μας με ουσιαστικές δράσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα. Έχουμε ενισχύσει με σημαντικά ποσά την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας, επενδύοντας στην εξωστρέφεια. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Ήδη οι τουριστικές επενδύσεις και στους τρεις νομούς αυξάνονται δείχνοντας άμεσα αποτελέσματα. Η Δυτική Ελλάδα γίνεται σιγά-σιγά προορισμός», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Καλαμάτα.

Επίσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο συνέδριο TBEX 2023 ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η εξωστρέφεια της Ολυμπιακής Γης είναι γεγονός. Πλέον προσεγγίζουμε νέες αγορές με τη βοήθεια ειδικών στο χώρο του Τουρισμού. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση αποσκοπούμε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να προβληθεί σε κοινό που αναζητά νέες και ολοκληρωμένες εμπειρίες, συνδυάζοντας διασκέδαση, παιδεία και φυσικό πλούτο».

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο συνέδριο ΤΒΕΧ 2023 ενδυναμώνει τις τρέχουσες δράσεις ψηφιακής προβολής της περιοχής μας και επικεντρώνει στη διάχυση της ταξιδιωτικής εμπειρίας σε ένα πιο ευρύ διεθνές κοινό.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν επίσης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, ΔρΛαυρέντιος Βασιλειάδης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ Γεωργία Παπασπύρου και το στέλεχος του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Μαρία Τσάμη.

Κατηγορίες άρθρου:
Τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *