Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Υπουργού Πολιτισμού για την αρχαιολόγο Καίτη Δημακοπούλου

Γράφτηκε από
Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Υπουργού Πολιτισμού για την αρχαιολόγο Καίτη Δημακοπούλου                                     950x618

​Η επιστημονική κοινότητα και η Αρχαιολογική Υπηρεσία θρηνούν την απώλεια μιας σπουδαίας επιστήμονος, μιας διεθνώς αναγνωρισμένης αρχαιολόγου, η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στο αρχαιολογικό έργο. Η Καίτη Δημακοπούλου εργάστηκε άοκνα για την ανάδειξη του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, με τις έρευνές της στη Βοιωτία, τη Λακωνία, την Αρκαδία, την Κορινθία και την Αργολίδα.

Έχοντας πραγματοποιήσει σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Οξφόρδη, ανέλαβε θέσεις ευθύνης, τις οποίες υπηρέτησε με ιδιαίτερη αφοσίωση, συνέπεια και ξεχωριστό ήθος. Μεταξύ των πολλών ανασκαφών, τις οποίες διενήργησε, η Καίτη Δημακοπούλου επένδυσε εμπειρία και κόπο στη συστηματική ανασκαφική έρευνα -σε συνεργασία με το Σουηδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο- στη μυκηναϊκή ακρόπολη της Μιδέας στην Αργολίδα, την οποία διηύθυνε με τη βαθιά γνώση, που τη διέκρινε, και τον επιστημονικό τρόπο, που τη χαρακτήριζε.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της οφείλει πολλά για το έργο της ως Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Για το έργο της επανέκθεσης της πολύτιμης προϊστορικής συλλογής του, αλλά και για την εξωστρέφεια, την οποία ενίσχυσε με τη διοργάνωση σημαντικών περιοδικών εκθέσεων.

Αποχαιρετούμε την Καίτη Δημακοπούλου με ιδιαίτερο σεβασμό και μεγάλη εκτίμηση στο σπουδαίο έργο και στην επιστημονική της παρακαταθήκη.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *