Στη φάση της υλοποίησης η παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου

Γράφτηκε από
Στη φάση της υλοποίησης η παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο για το Πήλιο καθώς εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου «Παράκαμψη Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου», προϋπολογισμού 4,4 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες δρομολογούμε ένα ακόμη έργο που αναβαθμίζει το οδικό κύκλωμα Πηλίου ενισχύοντας την ασφάλεια στη μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, που πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης».

Πρόκειται για την κατασκευή 1,7 χλμ οδικού έργου στο ανατολικό τμήμα του όρους Πήλιο. Η οδός αυτή αφορά την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου με νέα χάραξη, η οποία θα αντικαταστήσει το αντίστοιχο τμήμα του σημερινού δρόμου Χάνια-Κισσός που διέρχεται μέσα από τις χιονοδρομικές εγκαταστάσεις. 

Αφορά μια οδό ελεύθερης πρόσβασης, δύο κατευθύνσεων, μη διαχωρισμένων και με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Όλες οι συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο θα γίνονται με ισόπεδους κόμβους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τροποποίηση 1,7 χλμ οδικού έργου της οδού Χάνια Κισσός που έχει ήδη υλοποιηθεί. Το έργο θα αποτελείται από: 

· Αρτηρία με ελεύθερη πρόσβαση από παρόδια ιδιοκτησίας και τοπικό δίκτυο 

· Δύο ισόπεδους κόμβους σύνδεσης με το οδικό κύκλωμα Πηλίου 

o   Ι/Κ Χανίων και 

o   Ι/Κ Τσαγκαράδας 

· Ισόπεδο κόμβο πρόσβασης προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου 

Θα εφαρμοστεί τυπική διατομή πλάτους 5,5/7,0m 

o   Λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 2,5μ 

o   Λωρίδα καθοδήγησης 0,25μ 

o   Έρεισμα πλάτους 0,75μ και επένδυση των πρανών με φυτική γη στις θέσεις των επιχωμάτων.

Κατηγορίες άρθρου:
Τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *