Στην Άμφισσα ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης σε συμβολική εκδήλωση για την αναγέννηση του ιστορικού

Γράφτηκε από
Στην Άμφισσα ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης σε συμβολική εκδήλωση για την αναγέννηση του ιστορικού 23 04 29 0014  DPD86599 950x634

Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα, το πρωί του Σαββάτου 29 Απριλίου 2023, εκδήλωση συμβολικής φύτευσης υπεραιωνόβιας ελιάς και αποκάλυψη αναμνηστικής στήλης, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Δελφών και η ομάδα του έργου «Ξαναφυτεύουμε τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πάρκο Ελιάς, στην είσοδο της πόλης της Άμφισσας και ο συμβολικός της χαρακτήρας σηματοδοτεί την έναρξη του σπουδαίου έργου ανασυγκρότησης-αναγέννησης του Ελαιώνα της Άμφισσας. Μέσω αυτού, 30.000 δενδρύλλια ελιάς αποδίδονται με δωρεά για φύτευση, στους 450 πληγέντες αγρότες της περιοχής, μία εκ των ενεργειών που γίνεται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα του Ελαιώνα, σε συνδυασμό με το νέο Διαχειριστικό Φορέα, καθώς και τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται μέσω έργων ή εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος Δ. Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, αρχικά καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό, τους επίσημους καλεσμένους, τους χορηγούς, τους αγρότες της περιοχής και τους πολίτες που έδωσαν το παρών, θέτοντας ως στόχο του έργου της επαναφύτευσης του Ελαιώνα της Άμφισσας τη διασφάλιση της παραγωγικότητάς του, καθώς αποτελεί σημαντική πηγή πλούτου για τον τόπο, με πολλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την Πολιτιστική μας ταυτότητα, ως αναπόσπαστο τμήμα των ζωνών προστασίας του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.

Ο κ. Ταγκαλής τόνισε πως ο Δήμος Δελφών ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι έμπρακτος αρωγός όλων των προσπαθειών που έχουν ως θέμα, άμεσο ή έμμεσο, τον Ελαιώνα της Άμφισσας, δηλώνοντας και εκεί παρών, όπως άλλωστε και σε όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας.

Απόρροια της βούλησής του αυτής, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Δελφών, είναι η άριστη συνεργασία με τον κ. Γραμματίδη, η συμμετοχή του Δήμου σε όλες τις ομάδες εργασίας με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, καθώς, μεταξύ άλλων, και η παραχώρηση γραφείων στην ομάδα εργασίας των χορηγών για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, Δήμος Δελφών έχει παραχωρήσει –για όσο διάστημα απαιτηθεί- το χώρο του αμαξοστασίου, ενώ συνδράμει με ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα για τη διανομή των δενδρυλλίων, έχοντας παράλληλα αναπτύξει άριστη συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την ενημέρωση και εκπαίδευση των αγροτών, καθώς και κάθε άλλου εμπλεκομένου φορέα, για το νέο σχεδιασμό.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, καθώς και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, κ. Γιάννος Γραμματίδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνδράμουν για την αναγέννηση του ιστορικού Ελαιώνα, την κυβέρνηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους χορηγούς.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη χαρά του που είναι και πάλι στην Άμφισσα, επίσκεψη που υποδηλώνει τη συνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης, σε συνέχεια της αμέσως προηγούμενης που είχε πραγματοποιήσει μετά την καταστροφική φωτιά που είχε πλήξη τον Ελαιώνα. Επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι ο Ελαιώνας θα γίνει καλύτερος απ’ ότι ήταν, αποκτώντας και την προστιθέμενη αξία του Δελφικού τοπίου, τονίζοντας πως ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με το συνολικό σχέδιο δράσης που ήδη είναι σε εξέλιξη, το οποίο περιλαμβάνει την επαναφύτευσή του, τη σύσταση του νέου φορέα διαχείρισης, την εκπαίδευση των νέων αγροτών, καθώς και την πραγματοποίηση σημαντικών έργων.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βοήθειά της σε όλη αυτή την προσπάθεια, τους χορηγούς που αγκάλιασαν το έργο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο το οποία συνδράμει καταθέτοντας την επιστημονική γνώση που απαιτείται για το καλύτερο αύριο του Ελαιώνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη συμβολική φύτευση της υπεραιωνόβιας ελιάς, καθώς και την αποκάλυψη της αναμνηστικής στήλης του έργου.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *