Σπήλιος Λιβανός: Κερδισμένη από τη νέα Κ.Α.Π.

Γράφτηκε από

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε για τη νέα Κ.Α.Π. εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα κατόρθωσε να μη χάσει ούτε ένα ευρώ, παρά το γεγονός ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους Ευρωπαίους αγρότες, θα είναι μειωμένο κατά 10%. «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας. Οι βόρειες χώρες έδωσαν μάχη για να ισοσταθμιστεί αυτή η διαφορά ανάμεσα στις χώρες μέλη της Ε.Ε., αλλά εμείς, με επίπονες διαπραγματεύσεις υπό την ηγεσία του Κυρ. Μητσοτάκη, καταφέραμε και διατηρήσαμε ως έχει το ποσό των 19,3 δις ευρώ» είπε ο ΥΠΑΑΤ.

Στη σημερινή του συνέντευξη, στην εκπομπή «Από τις έξι» στην ΕΡΤ, ο κ. Λιβανός τόνισε ότι αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας της νέας Κ.Α.Π., δίνοντας πλέον περισσότερο βάρος στις επενδύσεις από τις στατικές επιδοτήσεις. «Θέλουμε επενδύσεις στην τεχνολογία αλλά και νέους ανθρώπους στον αγροτικό τομέα για να έχουμε την πολυπόθητη περιφερειακή ανάπτυξη, υπογράμμισε ο ΥΠΑΑΤ.

Ο κ. Λιβανός ανακοίνωσε ότι κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα προχωρήσουν άμεσα σε εκτιμήσεις των ζημιών στις γεωργικές καλλιέργειες που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνοντας ότι η εκτίμηση θα είναι εξατομικευμένη και με τη χρήση των μέσων που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία ώστε να μην παρεισφρύουν οι “πονηροί” αλλά ταυτόχρονα να καλυφθούν οι ζημιές.

Επίσης, σημείωσε ότι οι πληρωμές φέτος έγιναν εμπροσθοβαρώς, πολύ πιο γρήγορα από τι αναμενόταν από τους πληγέντες. «Έχει γίνει νοικοκύρεμα στα οικονομικά του ΕΛΓΑ, ενώ ο Οργανισμός έχει χρηματοδοτηθεί και από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του», πρόσθεσε.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *