Προχωρούν οι διαδικασίες για μεγάλα έργα στη Φωκίδα

Γράφτηκε από
Προχωρούν οι διαδικασίες για μεγάλα έργα στη Φωκίδα                                     19 10 21

Ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή, καθώς και την Γενική Γραμματέα Υποδομών, κ. Μαριέλλη Γεράρδη.

Αναφορικά με τον Συνδετήριο Άξονα «Λαμίας-Ιτέας-Αντιρρίου», μετά την πρόσφατη συνάντησή τους, κατά την οποία ο Βουλευτής Φωκίδας, μετά από διαβούλευση, είχε εγχειρίσει τις υποστηρικτικές αποφάσεις των δ.σ. των Δήμων, Επιμελητηρίων και λοιπών φορέων της Στερεάς Ελλάδας και της Αχαΐας, ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον κ. Μπούγα ότι, κατόπιν της από 06.08.2021 απόφασης του Υπουργείου με την οποία το τμήμα «Μπράλος-Άμφισσα» χαρακτηρίζεται ως μείζον έργο υποδομής και ανάπτυξης, ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, προϋπολογισμού 200 εκτομμυρίων ευρώ, με σκοπό την έναρξη της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας στις αρχές του 2022. Εντός των επομένων ημερών, θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις για τη χρηματοδότησή του  από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη και τον Βουλευτή Φωκίδας, κ. Ιωάννη Μπούγα.

Επιπροσθέτως, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι έχει ήδη ξεκινήσει η συνεργασία του Υπουργείου του με το Υπουργείο Πολιτισμού για την υπόδειξη κατάλληλης χάραξης με στόχο τη δημιουργία υπόγειας παράκαμψης της πόλης των Δελφών και την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Χώρου. Σε ό,τι αφορά τον Παραλίμνιο Αγωγό της Λίμνης του Μόρνου, αποφασίστηκε η κατασκευή του να γίνει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με πόρους προερχόμενους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *