Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας-Δήμου Δελφών για την υλοποίηση οδικού έργου

Γράφτηκε από
Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας-Δήμου Δελφών για την υλοποίηση οδικού έργου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αποκατάσταση Οδοστρώματος και λοιπών Εργασιών Οδικών Αξόνων Αρμοδιότητας Συντήρησης Δήμου Δελφών (Περιοχή Επταλόφου-Πρόσακου Δεσφίνας-“Κτήμα Κλέτσα”)».

Σκοπός της σύμβασης είναι ο καθορισμός νομικού πλαισίου συνεργασίας του Δήμου Δελφών με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση, τη δημοπράτηση και την επίβλεψη της υλοποίησης του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 670.000 ευρώ.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση της βατότητας οδών στις περιοχές Επταλόφου-Δεσφίνας-Γραβιάς. Οι βασικές εργασίες που προβλέπονται είναι:

  • Αποξήλωση ασφαλτοταπήτων με την χρήση φρέζας.
  • Διάστρωση ασφαλτικής συγκολλητικής στρώσης.
  • Διάστρωση ασφαλτικού σκυροδέματος με μηχανικά μέσα.
  • Διαγράμμιση των οδών με ανακλαστική βαφή.

Ακόμη θα γίνουν εργασίες τοποθέτησης πινακίδων σήμανσης, προσωρινών ανακλαστήρων οδοστρώματος και αποκατάστασης του ασφαλτικού, όπου έχει υποστεί καθίζηση.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Δελφών και παρεμβαίνουμε για τη χρηματοδότηση και εκτέλεση οδικού έργου στην περιοχή του Επταλόφου, της Δεσφίνας και της Γραβιάς.

»Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 670.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις της Περιφέρειας και συγκεκριμένα από πιστώσεις “ΚΑΠ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ” της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Στόχος μας είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της προσβασιμότητας σε αυτές τις περιοχές του Δήμου Δελφών».

Ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής τόνισε: «Οι ανάγκες του Δήμου μας σε έργα συντήρησης του οδικού δικτύου είναι μεγάλες. Σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετην παρούσα χρηματοδότηση, έρχεται να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπισή τους. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Φ. Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Γ. Δελμούζο για την υποστήριξή τους και την αγαστή συνεργασία».

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας-Δήμου Δελφών για την υλοποίηση οδικού έργου asf2
Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας-Δήμου Δελφών για την υλοποίηση οδικού έργου
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *