Πειραιάς: Δημόσια τοιχογραφία με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη

Γράφτηκε από
Πειραιάς: Δημόσια τοιχογραφία με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη

Μια νέα δημόσια τοιχογραφία έρχεται να ομορφύνει ακόμα περισσότερο το Μικρολίμανο. Ο Δήμος Πειραιά, συνεργάζεται με την πρωτοβουλία «Γενιά 17» δημιουργώντας μια νέα τοιχογραφία μεγάλων διαστάσεων στην πρόσοψη της Βίλας Ζαχαρίου, με τίτλο: «Φυσική Ισορροπία».

Στην τοιχογραφία προβάλλεται το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Κάνθαρος», που υλοποιεί ο Δήμος με επιτυχία τον τελευταίο έναν χρόνο. Παράλληλα, επικοινωνεί το μήνυμα του Στόχου 12 που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ για Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή και γίνεται μέρος μιας συνολικής πρωτοβουλίας που ανοίγει τη συζήτηση γύρω από τη σημαντική ατζέντα του ΟΗΕ.

Πέραν της αξίας του μηνύματος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, οι τοιχογραφίες ομορφαίνουν πόλεις, γειτονιές και εγκαταστάσεις συμβάλλοντας στην αναγκαία αλλαγή συμπεριφορών.

Το έργο φιλοτέχνησε η  καλλιτέχνης Λυδία Δημητριάδη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Μια ακόμη δημόσια τοιχογραφία φιλοτεχνήθηκε στην πόλη μας, προσφέροντας μια διαφορετική αισθητική, αυτή τη φορά στην όμορφη περιοχή του Μικρολίμανου. Οι τοιχογραφίες αποτελούν τέχνη, κοσμούν τον αστικό ιστό, περνούν αισιόδοξα μηνύματα και προσδίδουν έναν σύγχρονο χαρακτήρα εξωστρέφειας στις πόλεις. Σημαντική παράμετρος αποτελεί επίσης ότι με την τοιχογραφία αυτή, επικοινωνούμε το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Κάνθαρος». Στόχος μας είναι να περάσουμε ένα μήνυμα στον κόσμο ότι θα πρέπει να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την ανακύκλωση, η οποία έχει πολλά οφέλη και συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος. Θα ήθελα να συγχαρώ τη Λυδία Δημητριάδη, που φιλοτέχνησε την τοιχογραφία, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την όμορφη δράση. Στον Πειραιά κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να γίνει η πόλη μας πιο καθαρή και πιο βιώσιμη. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε ενέργειες που βάζουν χρώμα και προσδίδουν αισιοδοξία και καλαισθησία στον δημόσιο χώρο».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, ανέφερε:

«Ο Δήμος Πειραιά μέσω της πολύ όμορφης τοιχογραφίας που δημιουργήθηκε, στέλνει το μήνυμα ότι όλοι μας πρέπει να στραφούμε στην πράσινη οικονομία και στην ανακύκλωση και παράλληλα δίνει χρώμα και ομορφαίνει ακόμα περισσότερο την περιοχή του Μικρολίμανου. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος μας μέσω πολλών παράλληλων δράσεων αλλά και του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Κάνθαρος», το οποίο και προβάλλεται στην τοιχογραφία, έχει κατορθώσει να διπλασιάσει τα ποσοστά ανακύκλωσης τα τελευταία δυο χρόνια, δείχνοντας  ότι η αύξησή της αποτελεί άμεση προτεραιότητα.».

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *