Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στο RGC 2021

Γράφτηκε από
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στο RGC 2021  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στο RGC 2021 RGC212 950x713

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, στο Regional Growth Conference 2021, το οποίο διεξάγεται στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο ιστορικό οινοποιείο της Achaia Clauss.

Το RGC 2021 είναι μια δημόσια πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ κυβερνητικών, περιφερειακών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών εκπροσώπων, με στόχο να αναδειχθούν οι βέλτιστες πρακτικές και οι πολιτικές, που πρέπει να εφαρμοστούν προκειμένου να εδραιωθεί το απαραίτητο μοντέλο περιφερειακής διακυβέρνησης για την Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός συμμετείχε στη συνεδρία με θέμα: «Περιφερειακή Διακυβέρνηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη» με συνομιλητές τους:

• Ρόδη Κράτσα – Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
• Νεκτάριο Φαρμάκη – Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.
• Αλέξανδρο Καχριμάνη – Περιφερειάρχη Ηπείρου.
• Παναγιώτη Νίκα – Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
• Elona Gjebrea Hoxha – Εκπρ. Οργ. για την ασφάλεια και συνεργασία στην Ευρώπη.
• Younous Omarjee – Διευθυντή Ευρ. Επιτροπής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
• Πρόδρομο Προδρομίδη – Ερευνητή ΚΕΠΕ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Φάνης Σπανός τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι αιρετές Περιφέρειες “ενηλικιώθηκαν” ως θεσμός και αυτό φάνηκε στην πρώτης γραμμής μάχη, που έδωσαν στην πανδημία. Αυτό σημαίνει πως έχουν δικαιώματα και ευθύνες.

»Για να επιτελέσουν το ρόλο τους οι Περιφέρειες χρειάζονται και αξιώνουν:
 Μεγαλύτερη συμμετοχή στα εθνικά και κοινοτικά χρηματοδοτικά εργαλεία.
 Αδειοδοτική και εγκριτική ισχύ. Είναι παράλογο το κεντρικό Κράτος να αδειοδοτεί από αιολικά πάρκα έως τον κυβισμό των υπηρεσιακών οχημάτων.
 Αρμοδιότητες σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών.
 Στελέχωση. Όχι με στρατιές υπαλλήλων, αλλά με καταρτισμένα στελέχη σε καίριες ειδικότητες.
 Καθαρό πλαίσιο λειτουργίας. Να το εφαρμόζουν οι αρχές και να το καταλαβαίνουν οι πολίτες.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στο RGC 2021  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στο RGC 2021 RGC211
»Όλα αυτά δεν λέγονται με αυτοδιοικητική βουλιμία και ναρκισσισμό. Είναι μονόδρομος για ένα Κράτος πιο δημοκρατικό και πιο αποτελεσματικό. Ένα Κράτος στο οποίο οι αποφάσεις να λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πολίτη. Οι πολίτες εμπιστεύονται τις Περιφέρειες. Χρήσιμο είναι να το κάνει διαχρονικά και η Πολιτεία

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *