Ο θρυλικός Canibus σε ελληνικό rap δίσκο

Γράφτηκε από

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό label “Universe Music” μας εκπλήσσει θετικά, καθώς στο παρελθόν το έπραξε δις, με δύο ακόμα κυκλοφορίες δίσκων, εκ των οποίων η πρώτη περιείχε το όνομα του Keith Murray των Def Squad και η δεύτερη, αυτό του Bizarre από τους D12. Αυτή τη φορά, το νέο mixtape με τίτλο “Rough Diamonds Vol.3”, περιέχει τα «Ακατέργαστα Διαμάντια» κάποιων εκ των καλλιτεχνών της Universe Music, κάποια αποκλειστικά ακυκλοφόρητα κομμάτια άλλων Ελλήνων και Αμερικανών καλλιτεχνών.

Το έργο ανοίγει με τη χαρακτηριστική, διαπεραστική φωνή του o JBoy Da Don, πολυβραβευμένου ραδιοφωνικού παραγωγού και εκφωνητή της μακροχρόνιας θεσμικής εκπομπής “Hustleman Live Radio”, η οποία φιλοξενείται σε οκτώ ραδιοφωνικούς σταθμούς των ΗΠΑ. Ο JBoy παρουσιάζει όλους τους καλλιτέχνες και τα κομμάτια τους, δίνοντας τη ζωντάνια που μόνο ο ίδιος ξέρει να δίνει, καθόλη τη διάρκεια του δίσκου.

Το tracklist ξεκινάει με άρωμα Βουλγαρίας, καθώς τα δύο πρώτα κομμάτια προέρχονται από  διακεκριμένους Βούλγαρους καλλιτέχνες. Το πρώτο τραγούδι που μπορείτε να ακούσετε είναι το “I got something to say” (σε παραγωγή της Universe Music) με τον θρυλικό Ill Bill και τους DosTress και Snake Tooth, ένα κομμάτι το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο “Από το δρόμο” στα εθνικά βραβεία της χώρας, ως το καλύτερο underground τραγούδι της χρονιάς. Στη συνέχεια ακολουθεί το τραγούδι “Vse edno mi e” (“Δεν με νοιάζει”) από την R&B diva της γειτονικής χώρας, Monica Koleva.

Ακολουθούν οι Αμερικάνοι Mel Love (Bad Boys Ent.), DBrooks, Big Magic, Trapp Tarell, Blood Raw, Ball Greezy, Ace Boogy, Brick, ShoNuff, ChazNoLackin, Kyng Smoove, TG, Mazii, Heavy, Thottie και Vonn, ενώ από Έλληνες καλλιέχνες συμμετέχουν οι LordMouth, Yvris, Mothmane, Κάποιος, Ex-Nihilo και φυσικά οι δύο main καλλιτέχνες της Universe Music, Brain Damage και Meshaya.

Φυσικά το κομμάτι που ξεχωρίζει και τραβάει το ενδιαφέρον πάνω του, είναι το “God Level Cypher Vol.3” στο οποίο συμμετέχει ο Canibus μαζί με τους LordMouth, DosTress και Klazzi K, σε παραγωγή ενός επίσης κορυφαίου ονόματος της παγκόσμιας hip hop σκηνής, του Anno Domini. Άλλοι παραγωγοί που ξεχωρίζουν επίσης στο tracklist, είναι οι Kollev, Tarkan Ismailov, Cash Clay, Yvris, Astro Clown, Παράξενο Παιδί, ShadxwPkj, και Terence Robinson.

Συγκεκριμένα το tracklist έχει ως εξής:

  1. JBoy Da Don – Intro (Prod. Universe Music)
  2. DosTress x Ill Bill x SnakeTooth – I Got Something To Say (Prod. Universe Music)
  3. Monica Koleva – Vse Edno Mi e (Prod. Kollev x Tarkan Ismailov)
  4. LordMouth – DeathNote (Prod. Yvris)
  5. Mel Love x DBrooks – Bless The Child (Prod. Link2Link)
  6. Big Magic x Trapp Tarell – Potential (Prod. Universe Music)
  7. Canibus x LordMouth x DosTress x Klazzi K – God Level Cypher Vol.3 (Prod. Anno Domini)
  8. Yvris x LordMouth – Overdose (Prod. Yvris)
  9. Blood Raw x Ball Greezy – Right Here (Prod. Cash Clay)
  10. Ace Boogy – Murk (Prod. Ace Boogy)
  11. Kapios x Ex-Nihilo – San Potami (Prod. Parakseno Paidi)
  12. Meshaya – O Xoros tis Vroxis (Prod. Universe Music)
  13. Brick – The Intro (Prod. Astro Clown)
  14. ShoNuff – Can’t Do Nothin Bout It (Prod. Anno Domini)
  15. Mothmane – Taksika Pyra (Prod. ShadxwPkj)
  16. ChazNoLackin – Change The Game (Prod. Cartez Productions)
  17. Brain Damage – Pare Anasa (Prod. Universe Music)
  18. Kyng Smoove – Any Type Of Way (Prod. Hustleman Muzik)
  19. TG from the 4 – Get It In (Prod. Mean Records)
  20. Mazii x Heavy – Cold Soul (Prod. Terence Robinson)
  21. Thottie & Vonny – BOP Remix (Prod. A1K Records)
Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *