Ο Δήμος Πειραιά γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη

Γράφτηκε από
Ο Δήμος Πειραιά γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη                                                    950x633

Με μουσική, μεζέδες, κρασί και αποκριάτικα δρώμενα γιόρτασαν παραδοσιακά χθες την Τσικνοπέμπτη Πειραιώτες και επισκέπτες της πόλης μας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην πλατεία Κοραή ο Δήμος Πειραιά. Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν και χόρεψαν με ήχους από την Θράκη έως την Κρήτη, με ρεμπέτικα, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από το πενταμελές σχήμα παραδοσιακής μουσικής οι «ΤΖΙΤΖΙΚΕΣ».

Μικρούς και μεγάλους διασκέδασαν αποκριάτικα μουσικά δρώμενα και έθιμα από κάθε γωνιά της χώρας μας, όπως: «Γαϊτανάκι», «Πως το τρίβουν το πιπέρι» και «Αλευρομουντζουρώματα». Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης και οι κυρίες Χαραλαμπία Ζηλάκου και Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, οι Πρόεδροι των Β’ και Γ’ Δημοτικών Κοινοτήτων κ.κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και Χαράλαμπος Λιακόσταυρος αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα» κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου και κ. Χρήστος Μακρής αντίστοιχα, κοινοτικοί σύμβουλοι, ο Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Βασίλης Καραγιάννης και πρόεδροι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Γιορτές για την Τσικνοπέμπτη στα 7 Ειδικά Σχολεία του Πειραιά

Παραδοσιακό γλέντι για  την Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Κοραή  από τον Δήμο Πειραιά  Ο Δήμος Πειραιά γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη IMG 11112 300x261

Ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε νωρίτερα Ειδικά Σχολεία της πόλης, όπου διοργανώθηκαν από τον Δήμο Πειραιά γιορτές για την Τσικνοπέμπτη και στα 7 Ειδικά Σχολεία. Ο Δήμαρχος Πειραιά βρέθηκε στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, στο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά.

Παραδοσιακό γλέντι για  την Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Κοραή  από τον Δήμο Πειραιά  Ο Δήμος Πειραιά γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη IMG 1227 3 300x300

Τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς  τσίκνισαν, διασκέδασαν και χόρεψαν. Στα Ειδικά σχολεία παρευρέθηκαν επίσης από τον Δήμο Πειραιά, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’ θμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μακρής, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ θμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου και ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.

Παραδοσιακό γλέντι για  την Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Κοραή  από τον Δήμο Πειραιά  Ο Δήμος Πειραιά γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη IMG 17654 202x300

Επιπλέον, ο κ. Μώραλης παραβρέθηκε στις αποκριάτικες γιορτές των Α1 και Α2 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, σημειώνοντας σε δήλωσή του, ότι είναι πάντα χαρά να βρίσκεται με τα «μεγάλα παιδιά» του Πειραιά. Στις γιορτές των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης έδωσαν το «παρών» ο Βουλευτής κ. Νίκος Μανωλάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Ρέππας και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

Παραδοσιακό γλέντι για  την Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Κοραή  από τον Δήμο Πειραιά  Ο Δήμος Πειραιά γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη IMG 4443 1 300x225

«Όπως το έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, γιορτάσαμε και φέτος την Τσικνοπέμπτη στα Ειδικά Σχολεία της πόλης μας. Με την ευκαιρία αυτών των μικρών γιορτών, έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα να περάσουμε λίγες ώρες με τα παιδιά και να διασκεδάσουμε μαζί τους, να συζητήσουμε με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους για ζητήματα που αφορούν στα σχολεία, αλλά και να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη στενή σχέση που ούτως ή άλλως έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Επισκέφθηκα επίσης σήμερα τα Κέντρα Αγάπης στην Α’ Δημοτική Κοινότητα, που είχαν τις αποκριάτικες γιορτές τους και το μεσημέρι γιορτάσαμε παραδοσιακά το έθιμο της Τσικνοπέμπτης στην πλατεία Κοραή. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι Πειραιώτες συμμετείχαν, διασκέδασαν και πέρασαν όμορφα με αυτό το παραδοσιακό γλέντι που διοργανώσαμε στην πόλη μας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Όλοι έχουμε ανάγκη από αυτές τις στιγμές διασκέδασης, χρόνια πολλά σε όλους, Καλή Αποκριά»!

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *