Ομόφωνο Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λεβαδέων

Γράφτηκε από
Ομόφωνο Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λεβαδέων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίαση του την 8/2/2023, εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων συμπαραστέκεται στους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας καθώς οι πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά σε συνδυασμό με την οικονομική και υγειονομική κρίση επέφεραν τεράστια προβλήματα στον αγροτικό τομέα με αποτέλεσμα οι αγρότες να παλεύουν για την επιβίωσή τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει την υποστήριξή του στα δίκαια διαχρονικά αιτήματα, όπως:

  • Να ληφθούν μέτρα ενάντια στις αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής, των καυσίμων, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των βασικών εφοδίων. 
  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Να γίνει τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται στο 100% των ζημιών από όλες τις φυσικές καταστροφές και ασθένειες.
    –  Να οριστούν κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Να γίνουν έργα υποδομής όπως αρδευτικά, αναδασμοί, παράλληλα έργα περιοχών αναδασμών κλπ.
  • Επιδότηση των ζωοτροφών και μεγαλύτερη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους.
  • Τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο 1% σε γη υψηλής παραγωγικότητας αποκλειστικά για τους αγρότες, για την εγκατάσταση φ/β συστημάτων ισχύος έως 500 κιλοβάτ. Να επιτραπούν ξανά οι αιτήσεις φ/β σταθμών έως 500 κιλοβάτ και με σταθερή τιμή για τους αγρότες και με προτεραιότητα για σύνδεση στα νέα και αναβαθμισμένα δίκτυα.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των τρωκτικών στην περιοχή μας και αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.
  • Να απλοποιηθεί η διαδικασία πρόσκλησης εποχιακών εργατών από άλλες χώρες. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων καλεί την κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα και να δώσει λύσεις στα αιτήματά τους, 

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και να σταλεί στον
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στους Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας και τον
Περιφερειάρχη.»

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη · Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *