Ομιλία Μπούγα κατά την κύρωση του Προϋπολογισμού 2022

Γράφτηκε από
Ομιλία Μπούγα κατά την κύρωση του Προϋπολογισμού 2022                17 12 21 950x523

Ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας, στην εισήγησή του από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2022 τόνισε πως η Κυβέρνηση, με υπευθυνότητα και ρεαλισμό, στην πιο δύσκολη συγκυρία μιας πρωτοφανούς απειλής της δημόσιας υγείας στήριξε αποτελεσματικά την οικονομία, την κοινωνία, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους. Πλέον, με τον απεγκλωβισμό μας από την πανδημία, οι φόροι και οι εισφορές μειώνονται και τα χρηματοδοτικά προγράμματα παροχής ρευστότητας ενισχύονται, με ορθολογική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που διασφάλισε η Κυβέρνηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο της Δικαιοσύνης, με αναθεώρηση όλων των νομικών κωδίκων, ενώ με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται μια άνευ προηγουμένου ψηφιοποίηση ολόκληρου του συστήματος. Συγκεκριμένα, μπήκε σε πιλοτική εφαρμογή το νέο σύστημα ενημέρωσης για την πορεία των εκδικαζόμενων υποθέσεων και των εκθεμάτων για τα αστικά και ποινικά δικαστήρια, σε πραγματικό χρόνο («e-πινάκιο»), παράλληλα με την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, την ηλεκτρονική διακίνηση δικαστικών αποφάσεων και ενημέρωση επ’ αυτών, την εξ αποστάσεως αίτηση και λήψη πλήθους πιστοποιητικών.

Επεσήμανε ότι στην Φωκίδα, μετά από 50 χρόνια μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης δύο μεγάλα και εμβληματικά έργα: το τμήμα «Μπράλος – Άμφισσα» του συνδετήριου οδικού άξονα «Λαμία – Άμφισσα – Αντίρριο», που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολύ μεγάλες ευκαιρίες τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης για την Κεντρική Ελλάδα και τη Βόρεια Πελοπόννησο, αλλά και ο παραλίμνιος αγωγός του Ταμιευτήρα του Μόρνου. Μόλις χθες (16.12.2021) συζητήθηκε στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής η αδικία που συντελείται επί δεκαετίες σε βάρος των πολιτών της Φωκίδας, με την επιβολή εκ μέρους της Πολιτείας επαχθών περιορισμών και αναγνωρίστηκε επιτέλους η υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει αντισταθμιστικά οφέλη. Κλείνοντας, ο κ. Μπούγας, με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ, ευχαρίστησε θερμά τους Βουλευτές της ΝΔ και τους συνεχάρη γιατί βρίσκονται στην πρωτοπορία ενός πολυμέτωπου αγώνα αντιμετώπισης κρίσεων, ανασυγκρότησης της χώρας και ενδυνάμωσης της ομοψυχίας του λαού μας.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *