Ξεκινά ο ηλεκτροφωτισμός οδικού δικτύου στη Φθιώτιδα

Γράφτηκε από
Ξεκινά ο ηλεκτροφωτισμός οδικού δικτύου στη Φθιώτιδα                                        950x485

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωράει στην υλοποίηση έργου προϋπολογισμού 400.000 €, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Μετά την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης, το έργο δημοπρατήθηκε και έχει ήδη συμβασιοποιηθεί. Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίστηκε στους 12 μήνες. Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η επέκταση του οδικού ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν 62 νέοι ιστοί με φωτιστικά LED.

Αναλυτικά:

  • Στην Εθνικό Οδό Λαμίας-Δομοκού προβλέπεται η τοποθέτηση 50 νέων ιστών ύψους 12 μέτρων.
  • Στην Επαρχιακή οδό Λαμία-Φραντζή προβλέπεται η τοποθέτηση 35 νέων ιστών ύψους 9 μέτρων.
  • Στην Επαρχιακή οδό Κ. Τιθορέας-Αγίας Μαρίνας προβλέπεται η τοποθέτηση 12 νέων ιστών ύψους 9 μέτρων.
  • Στην Επαρχιακή οδό Πύργου-Περιστερίου προβλέπεται η τοποθέτηση 15 νέων ιστών ύψους 9 μέτρων.

Εκτός αυτών, στην Εθνική οδό Λαμίας-Άμφισσας, στον κόμβο Παλαιοχωρίου, προβλέπεται η αφαίρεση και απομάκρυνση των τσιμεντοϊστών μετά των βραχιόνων και των φωτιστικών και την τοποθέτηση νέων χαλύβδινων ιστών με φωτιστικά Na υψηλής πιέσεως.

Σε όλες τις εγκαταστάσεις περιλαμβάνεται το δίκτυο σωληνώσεων και καλωδιώσεων με τις απαραίτητες γειώσεις  έτσι ώστε το δίκτυο να είναι έτοιμο για τη σύνδεση του με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.

«Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, υλοποιούμε ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής άνεσης. Παράλληλα, χρησιμοποιώντας λαμπτήρες τύπου Led, εξοικονομούμε πόρους ενεργειακών δαπανών και βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *