Νυχτερινός αγώνας Λιβαδειάς

Γράφτηκε από
Νυχτερινός αγώνας Λιβαδειάς                                                      950x1343

Ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, με συν διοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας) τον Δήμο  Λεβαδέων, την στήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ
Αν, Στερεάς & Εύβοιας τη συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, του Ε.Ε.Σ. παράρτημα Λιβαδειάς, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, της Τροχαίας Λιβαδειάς και του Ε.ΣΥ.Ν Βοιωτίας προκηρύσσει τον:

«1ο Νυχτερινό αγώνα με την ονομασία Livadia night run 2022»

Ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην έναρξη της Επανάστασης για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς, την 1η Απριλίου του 1821.

ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλων, ανεξάρτητα από την ηλικία, σε αθλητικές δραστηριότητες και η ανάδειξη της ιστορικότητας του χώρου, καθότι στο Ναό της Αγίας Παρασκευής έγινε η πρώτη λειτουργία μετά την απελευθέρωση της πόλης την 1η Απριλίου του 1821 και η ευλογία της σημαίας της επανάστασης που κρατούσαν ο Αθανάσιος Διάκος με το Βασίλη Μπούσγο.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
Ημερομηνία: ΣΑΒΒΑΤΟ 02.07.2022
Τόπος: ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αφετηρία & Τερματισμός: ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Αγώνας 10.000 μ. ανδρών–γυναικών
Αγώνας 5.000 μ. ανδρών–γυναικών
Αγώνας 1.000 μ. μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων
Σημείωση: Όλες οι διαδρομές είναι ασφάλτινες και πιστοποιημένες.

  1. Διαδρομή 10.000 μέτρων
    Ώρα εκκίνησης 20:30
    Περιγραφή διαδρομής:
    Αναπαύσεως πρώην Γιαννούτσου-Δελφών-Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη δεξιά-Φίλωνος δεξιά-Γεωργαντά δεξιά-Πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα) αριστερά-Στρατηγού Ιωάννου-πλατεία Μητροπόλεως-Κατσιώτα αριστερά-Ελευθερίου Βενιζέλου-Καραγιαννοπούλου-Ανδρεαδάκη αριστερά-Μπουφίδου δεξιά-Δημάρχου Περγαντά (πρώην Θεσ/νίκης)-Ρούμελης αριστερά-Αγίου Αθανασίου αριστερά-Διστόμου-που οδηγεί στο 5ο χλμ, ναός Αγίας Παρασκευής.
  2. Οι αθλητές διέρχονται ξανά από το σημείο εκκίνησης, συνεχίζουν να τρέχουν στην ίδια διαδρομή για δεύτερη φορά και τερματίζουν μπροστά στο ναό της Αγίας Παρασκευής.

Σημείωση: Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά από την εταιρία CHRONOLOG, και το τσιπάκι θα δίνεται το Σάββατο 02-07-2022, από τις 16:30 μέχρι και μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα, στον προαύλιο χώρο της Αγίας Παρασκευής.

  1. Διαδρομή 5.000 μέτρων
    Ώρα εκκίνησης 20:35
    Σημ. Η διαδρομή θα έχει τιμητικά το όνομα του αδικοχαμένου αστυνομικού
    Γιώργου Ανδριτσόπουλου.
    Περιγραφή διαδρομής:
    Αναπαύσεως πρώην Γιαννούτσου-Δελφών-Δημάρχου Ιωάννη Ανδρεαδάκη δεξιά-Φίλωνος δεξιά-Γεωργαντά δεξιά-Πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα) αριστερά-Στρατηγού Ιωάννου-πλατεία Μητροπόλεως-Κατσιώτα αριστερά -Ελευθερίου Βενιζέλου-Καραγιαννοπούλου-Ανδρεαδάκη αριστερά-Μπουφίδου δεξιά-Δημάρχου Περγαντά (πρώην Θεσ/νίκης)-Ρούμελης αριστερά-Αγίου Αθανασίου αριστερά-Διστόμου- που οδηγεί στο 5ο χλμ, ναός Αγίας Παρασκευής. Σημείωση: Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά από την εταιρία CHRONOLOG, και το τσιπάκι θα δίνεται το Σάββατο 02-07-2022, από τις 16:30 μέχρι και μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα, στον προαύλιο χώρο της Αγίας Παρασκευής.
  2. Διαδρομή 1.000 μέτρων
    Ώρα εκκίνησης 20:40
    Σημ. Η διαδρομή θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.
    Περιγραφή διαδρομής:
    Αναπαύσεως πρώην Γιαννούτσου-Δελφών και επιστροφή στο χώρο εκκίνησης.
  3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    4.1. Στον αγώνα των 10.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν: όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, δηλαδή γεννηθέντες το 2005 και προηγούμενα, εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ ή ανεξάρτητοι.
    4.2. Στον αγώνα των 5.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές και περιπατητές ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης και έχουν συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο (15ο) έτος της ηλικίας τους και μεγαλύτεροι, δηλαδή γεννηθέντες το 2007 και μεγαλύτεροι, εγγεγραμμένοι σε σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ ή ανεξάρτητοι.
    4.3. Στον αγώνα των 1.000 μ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2013 και μεγαλύτεροι (δηλαδή από 9 ετών) μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολείων μαθητές-τριες Γυμνασίων, με προσκόμιση κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα ή συλλόγου του οποίου είναι μέλη.
  4. ΠΑΡΟΧΕΣ
    5.1. Αγώνας 10χλμ.
     Ένα πανέμορφο τεχνικό μπλουζάκι .
     Chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. 
  5.  Αριθμός συμμετοχής. 
  6.  Μετάλλιο για όσους τερματίσουν.
  7.  Την απαραίτητη τροφοδοσία κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του
  8. αγώνα.
  9. 4.2.Αγώνας 5χλμ.

 Ένα πανέμορφο τεχνικό μπλουζάκι .
 Chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. 
 Αριθμός συμμετοχής. 
 Μετάλλιο για όσους τερματίσουν
 Την απαραίτητη τροφοδοσία κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

Αγώνες 1000μ για μαθητές Δημοτικών & Γυμνασίων
 Η συμμετοχή σ’ αυτό το αγώνισμα είναι δωρεάν
 Ένα πανέμορφο τεχνικό μπλουζάκι .
 Αριθμός συμμετοχής
 Μετάλλιο για όσους τερματίσουν. 

  1. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ–ΕΠΑΘΛΑ
    Ώρα έναρξης απονομών: 21:45
     Νικητές σ’ όλους τους αγώνες ανακηρύσσονται οι 3 πρώτοι αθλητές-τριες (ξεχωριστά άνδρες –γυναίκες στα αγωνίσματα των 10-5χλμ. & 1000μ.)
    Αναλυτικά:
    Θα απονεμηθούν κύπελλα, στους 3 πρώτους: 10 χιλιόμετρα 1ος 2ος 3ος -1η 2η 3η γενικής κατάταξης. 5 χιλιόμετρα
    1ος 2ος 3ος -1η 2η 3η γενικής κατάταξης.
    1000μ.
    1ος 2ος 3ος -1η 2η 3η γενικής κατάταξης.(Δεύτερο μετάλλιο)
    ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρεις πρώτους των παρακάτω ηλικιακών
    κατηγοριών μόνο στη διαδρομή των 10.000 μέτρων:
    Κατηγορίες Ανδρών
    18 – 39
    40 – 54
    55 +
    Κατηγορίες Γυναικών
    18 – 39
    40 – 54
    55+
  2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ
    Οι ατομικές συμμετοχές μπορούν να γίνουν μόνο με online  εγγραφή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης sterea run. http://www.sterearun.gr/event?id=11098&parent=11075&root=11065
  3. ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
     Το κόστος για τη συμμετοχή στα 10 χλμ. είναι 10,00 € ανά άτομο.
     Το κόστος συμμετοχής για τα 5χλμ. είναι 06,00 € ανά άτομο.
     Η συμμετοχή σ’ αυτό το αγώνισμα των 1000 μέτρων είναι Δωρεάν

Οι πληρωμές γίνονται δεκτές μόνο με χρήση κάρτας (Χρεωστική, Πιστωτική ή Προπληρωμένη)
 Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής γίνονται επιστροφές χρημάτων έως 10 ημέρες πριν (22 Ιουνίου 2022) με επιβάρυνση 2,00 ευρώ.
 Αντικατάσταση θέσης θα γίνεται δεκτή από άλλον αθλητή ή αθλήτρια μόνο με εξουσιοδότηση, αυστηρά μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Μετά το πέρας 3 ημερών, αν δεν γίνει πληρωμή της συμμετοχής, η εγγραφή σας διαγράφεται και θα πρέπει εκ νέου να επαναλάβετε την διαδικασία.

Στο παραστατικό κατάθεσης, πρέπει να αναγράφεται απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα καταθέτη.
Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών ορίζεται η Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 22:00.

  1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
    Η οργανωτική επιτροπή, αν αλλάξουν οι συνθήκες με τον covid-19, μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης θα προσαρμόσει όλα τα δεδομένα στο ισχύον πρωτόκολλο την ημέρα τέλεσης του αγώνα που θα εγγυάται σε μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των συμμετεχόντων.
    -Οι εγγραφές θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά ,με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 26/05/2022 και λήξης την Κυριακή 26/06/2022 ώρα 22.00. Για την αποφυγή συνωστισμού καμία εγγραφή δεν θα γίνει την ημέρα του αγώνα.
    -Η παραλαβή του πακέτου θα γίνει το απόγευμα της 02/07/2022 από ώρα 16.30 έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση.
    Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. 
    Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
    Οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

H διοργανώτρια αρχή δεν ευθύνεται σε περίπτωση τραυματισμού των αθλητών όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση.
Για τον καλύτερο έλεγχο και την παροχή άμεσης βοήθειας, θα υπάρχει κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης,( Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς), και του Ε.Ε.Σ. από το παράρτημα Λιβαδειάς.
Όλοι οι αγώνες καλύπτονται πλήρως, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με την παρουσία ασθενοφόρου.

  1. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
     Κατά τη διάρκεια των 10.000 μέτρων, θα διατεθεί στους μετέχοντες, εμφιαλωμένο νερό σε 3 σταθμούς: στο 3ο, στο 5ο και στο 8ο χιλιόμετρο. Στον τερματισμό θα παρέχεται, εμφιαλωμένο νερό και φρούτα.
     Στα 5.000 μέτρα θα διατεθεί στους μετέχοντες, εμφιαλωμένο νερό, στο 3ο χιλιόμετρο.
     Στην Αφετηρία-Τερματισμό θα υπάρχουν νερά ισοτονικά και φρούτα.

Παραλαβή υλικού και αριθμού συμμετοχής: θα ξεκινήσει την ημέρα του αγώνα 02/07/2022 από ώρα 16.30 και θα ολοκληρωθεί μια ώρα πριν την έναρξη των αγωνισμάτων, στο χώρο των εκκινήσεων.

  1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
     Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη ή συντόμευση της διαδρομής, πρωτίστως για την ασφάλεια των αθλητών, μιας και η κίνηση σε μη ελεγχόμενη από τη διοργάνωση διαδρομή μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους.
     Εκτός την εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν αρκετά  σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. 
     Ισχύουν οι κανονισμοί της ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού  για τους αγώνες δρόμου. Τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων.
     Υπεύθυνοι για τη συλλογή των δηλώσεων συμμετοχής και των υπεύθυνων δηλώσεων υγείας των συμμετεχόντων είναι η γραμματεία των αγώνων που θα βρίσκεται στην αφετηρία.
     Η υπογεγραμμένη φόρμας συμμετοχής θεωρείται και ως υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής και ως εκ τούτου δεν θα απαιτείται νέα υπεύθυνη δήλωση πριν την έναρξη των αγώνων.
     Οι τρεις πρώτοι όλων των αγώνων, μετά τον τερματισμό τους, οφείλουν να παραμείνουν κοντά στη γραμματεία, για την παραλαβή των επάθλων που θα γίνουν στις 21:45.
     Φύλαξη προσωπικών ειδών: Κοντά στην  Εκκίνηση/Τερματισμό θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα.
     Αποδυτήρια-Τουαλέτες: Στο χώρο των εκκινήσεων υπάρχουν τουαλέτες και χώρος για την αλλαγή των ρούχων σας.
  2.  Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες τον χρόνο και τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.
  3.  Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα μετά την έναρξη των εγγραφών θα υπάρξει επιστροφή του αντιτίμου συμμετοχής, πλην των τραπεζικών εξόδων ή η δυνατότητα μεταφοράς στην επόμενη διοργάνωση για όποιον ή όποια το επιθυμεί.
  4.  Ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη θα ρυθμίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλ. 2261021100 από ώρα 17:00 έως 20:00 και στο 6932222453 κ. Χρήστο Πολατσίδη -6978400753 κ.Κατερίνα Κομνά.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Αθλητισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *