Νέο οδόστρωμα στις παλιές Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Χαλκίδας

Γράφτηκε από
Νέο οδόστρωμα στις παλιές Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Χαλκίδας

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ξεκίνησαν την Τρίτη 31 Μαΐου οι εργασίες για την βελτίωση των οδοστρωμάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Χαλκίδας.

Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση οδοστρωμάτων στους ΠΕΟΑΚ & ΝΕΟΑΛ και στις ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου & ΠΕΟ Αθηνών-Χαλκίδας στο οδικό δίκτυο Περιφέρειας Αττικής πρώην δεσε», προϋπολογισμού 3.130.000,00€.

Στο συγκεκριμένο περιφερειακό δίκτυο της Αττικής, καταγράφονται καθημερινά χιλιάδες διελεύσεις, τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες οδηγούς.

Ειδικότερα ξεκίνησαν εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του ασφαλτοτάπητα στα σημεία που έχουν παρατηρηθεί φθορές και μειώνεται η ικανότητα πρόσφυσης, καθώς και η ποιότητα κύλισης των οχημάτων.

Οι εργασίες βάση της προτεραιοποίησης που έχει γίνει από την διεύθυνση διαχείρισης μητροπολιτικών υποδομών, ξεκίνησαν από το δυτικό παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R.) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών-Λαμίας και συγκεκριμένα, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Α/Κ Μεταμόρφωσης έως Α/Κ Αγ. Στεφάνου και στην Λεωφόρο Τραπεζούντος (Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας). Θα γίνουν σε μήκος 7,5 χλμ, που αντιστοιχούν σε 50.000μ² οδοστρώματος και αφορούν μία ολοκληρωμένη παρέμβαση καθολικής συντήρησης ασφαλτοτάπητα και τελικής αντιολισθητικής στρώσης, σε τμήμα του οδικού παράπλευρου οδικού δίκτυο (S.R) του άξονα Π.Α.Θ.Ε., το οποίο δέχεται καθημερινά υψηλό φόρτο διερχομένων οχημάτων.

Νέο οδόστρωμα στις παλιές Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Χαλκίδας
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση. Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους χρήστες του οδικού δικτύου, να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών, ακολουθώντας την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε έμπρακτα και στοχευμένα στην ασφάλεια των πολιτών, μέσω του εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου.

Τα συγκεκριμένα έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού μας για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Αττικής και την προαγωγή της οδικής ασφάλειας. Συνεπείς στη δέσμευσή μας ότι η προστασία των πολιτών είναι προτεραιότητά μας, καθημερινά εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Μιλάμε με έργα και όχι με λόγια και θα συνεχίζουμε με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς και με άλλα ανάλογα έργα σε όλη την Αττική»

 Αναλυτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν έχουν ως εξής:

•​Συντήρηση και βελτίωση του οδοστρώματος συνολικής επιφάνειας 93.000μ2.

•​Συντήρηση και βελτίωση της οριζόντιας (διαγράμμιση) και κατακόρυφης (πινακίδες) σήμανσης.

•​Τροποποίηση της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης και υδροσυλλογής.

•​Κατασκευής τεχνικών έργων, καθώς και επισκευής τεχνικών, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια της οδού.

•​Καθαρισμός επενδεδυμένων τάφρων, αγωγών όμβριων υδάτων και φρεατίων υδροσυλλογής.

•​Προστασία των οδών από καταπτώσεις εδαφικών υλικών.

Νέο οδόστρωμα στις παλιές Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Χαλκίδας
Νέο οδόστρωμα στις παλιές Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Χαλκίδας
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *