Νέο έργο για την άρδευση της Κωπαΐδας

Γράφτηκε από
Νέο έργο για την άρδευση της Κωπαΐδας                                                                      950x542

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε χρηματοδότηση, δημοπράτησε, συμβασιοποίησε και ξεκινά ένα ακόμη έργο για την άρδευση της Κωπαΐδας. Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Επισκευή και αποκατάσταση βλαβών σε θυροφράγματα – αντλιοστάσια άρδευσης Κωπαΐδας» και με προϋπολογισμό 500.000€.

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση βλαβών, οι οποίες προέκυψαν από πλημμυρικά φαινόμενα, στα αντλιοστάσια και τα θυροφράγματα της Κωπαίδας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

  • Η αναβάθμιση και επισκευή τεσσάρων θυροφραγμάτων (Γερμανικό, Εσωτερική, Κεντρική, Παχούμη).
  • Η προμήθεια και εγκατάσταση 6 αντλιοστασίων.
  • Η κατασκευή 2 οικίσκων αντλιοστασίων.
  • Η κατασκευή 3 ραμπών πρόσβασης στα θυροφράγματα Γερμανικό, Εσωτερική, Κεντρική.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε στην εύφορη γη της Κωπαΐδας, με ένα ακόμη έργο για την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν σε αντλιοστάσια και θυροφράγματα, από πλημμυρικά φαινόμενα.

»Το έργο προϋπολογισμού 500.000€ δεν περιορίζεται σε συντηρήσεις και αποκαταστάσεις. Βελτιώνει και εξοπλίζει περαιτέρω τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η άρδευση. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας και διαβεβαιώνουμε τους αγρότες μας, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα είναι πάντα στο πλευρό τους!» 

Ακολούθως, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά δήλωσε: «Για μας η Κωπαΐδα αποτελεί προτεραιότητα με μεγάλα και σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν τον εύφορο κάμπο μας και ικανοποιούν τις ανάγκες των αγροτών μας. »Μέχρι τώρα έχουν γίνει και γίνονται έργα συνολικού προϋπολογισμού 10.547.525,67 και συνεχίζουμε με ένα ακόμη νέο 500.000 ευρώ που στοχεύει στην βελτίωση της άρδευσης. Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να είμαστε ουσιαστικοί στις παρεμβάσεις μας, αποδίδοντας τα μέγιστα των προσπαθειών μας στους αγρότες μας».

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *