Νέα γέφυρα Bailey στον Καρβασαρά Αγράφων

Γράφτηκε από
Νέα γέφυρα Bailey στον Καρβασαρά Αγράφων  Νέα γέφυρα Bailey στον Καρβασαρά Αγράφων                     Bailey                                            950x711

Νέα γέφυρα bailey τοποθετήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις για την ασφαλή και άνετη πρόσβαση στο χωριό Καρβασαράς των Αγράφων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε και κατασκεύασε τα βάθρα της γέφυρας αφού πρώτα ολοκλήρωσε τις απαραίτητες εργασίας διευθέτησης του Αγραφιώτη Ποταμού. Η νέα γέφυρα είναι τρία μέτρα μεγαλύτερη από την προηγούμενη που είχε καταστραφεί στη διάρκεια της θεομηνίας του Ιανού.

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού αποκαταστήσαμε την προσβασιμότητα διασφαλίζοντας την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που καταγραφόνται σε όλη την Ευρώπη αποδεικνύουν ότι οι περιβαλλοντικές κρίσεις πρόκειται να είναι όλο και περισσότερες, συχνότερες, εντονότερες, απρόβλεπτες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επενδύουμε στην πρόληψη. Έχουμε δημοπρατήσει έργο προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ που αφορά στην προμήθεια δύο ακόμη γεφυρών ξηρών ανοιγμάτων που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *