Νέα έργα και δράσεις για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Γράφτηκε από
Νέα έργα και δράσεις για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας per

Μέσω τηλεδιάσκεψης και σε κλίμα συνεργασίας, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, η τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κατά την οποία εγκρίθηκαν:

  • Το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2022, το οποίο περιλαμβάνει σειρά νέων έργων και δράσεων, όπως η συνέχιση του προγράμματος σίτισης μαθητών για το σχολικό έτος 2022 – 2023. Μεταξύ άλλων προβλέπονται έργα ανά Περιφερειακή Ενότητα, όπως:
  • Η «Ασφαλτόστρωση – Βελτίωση τμημάτων δημοτικού δρόμου Καπαρελλίου – Παραλίας Α. Βασιλείου», προϋπολογισμού 600.000€.
  • Η «Δημιουργία Υπαίθριου Θεάτρου Καρύστου και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου», προϋπολογισμού 636.900€.
  • Η «Σύνδεση Εθνικού Οδικού Δικτύου με το Οδικό Δίκτυο Καρπενήσι – Βελούχι – Αγ. Τριάδα», προϋπολογισμού 500.000€.
  • Η «Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου Στυλίδας», προϋπολογισμού 900.000€.
  • Τα πολλαπλά έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στα όρια της Π.Ε. Φωκίδας, προϋπολογισμού άνω του 1.000.000€.
  • Το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2022, το οποίο συνδέεται με την Εθνική Στρατηγική Τουριστικής Προβολής και προβλέπει, μεταξύ άλλων, καμπάνιες προώθησης, μελέτη για τη δημιουργία και την ανάδειξη του «Στερεοελλαδίτικου Πρωϊνού» και τη συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.
  • Το Πρόγραμμα έτους 2022, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού με αντίστοιχο πλούτο δράσεων εξωστρέφειας.

Εγκρίθηκε επίσης, με ευρύτατη πλειοψηφία, η σύσταση και η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Εταιρεία με την επωνυμία: «Φορέας Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.».

Προ ημερήσιας διάταξης, o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας ενημέρωσαν το σώμα για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, που εκδηλώθηκαν στα όρια των δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2021, επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από εκείνα που μας χωρίζουν.

»Ξεπεράσαμε διαφορετικές αντιλήψεις και διαφωνίες, με αποτέλεσμα να εγκριθεί το Τεχνικό μας πρόγραμμα, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, όπως και το πρόγραμμα συμμετοχής σε επιχειρηματικές εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού.

»Προετοιμαζόμαστε για το 2022 και έχουμε πλέον τρία ακόμη ισχυρά εργαλεία, με τα οποία θα δουλέψουμε και το νέο έτος για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας. Συνεχίζουμε και αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με οραματικό σχεδιασμό, αλλά και με ρεαλιστικές λύσεις».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Σανίδας τόνισε: «Λειτουργήσαμε συνθετικά σε ακόμη μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία ήταν η τελευταία για το 2021 και περιλάμβανε κρίσιμα θέματα, όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022, το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής, το Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Εκθέσεων και τη συμμετοχή μας στον Φορέα διαχείρισης της Π.Ε.Λ..

»Κοινός μας στόχος παραμένει η επίλυση σημαντικών θεμάτων, μέσα από το γόνιμο διάλογο. Εύχομαι από καρδιάς στους συναδέλφους και σε όλους τους Στερεοελλαδίτες να έχουν καλές γιορτές και το 2022 να εκπληρωθούν όλα όσα προσδοκούν».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *