Μουσικές συναντήσεις από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες

Γράφτηκε από
Μουσικές συναντήσεις από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9 το βράδυ στον υπαίθριο αμφιθεατρικό χώρο «17 Λουκούμια Zominalis Συνεργείο» (Κάτω Αρχάνες, Ηράκλειο Κρήτης) η περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει τον LUIS BORDA και τη ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ στην παράσταση «Μουσικές συναντήσεις από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες». Σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο.

Ο Αργεντινός μαέστρος Luis Borda, από τους λαμπρότερους εκπροσώπους του Tango Nuevoστην Ευρώπη και τον κόσμο, μαζί με την Ελληνίδα ερμηνεύτρια από την Κρήτη, Γεωργία Βεληβασάκη, σε μια απρόσμενη μουσική συνάντηση στις Κάτω Αρχάνες Ηρακλείου. Στο πρόγραμμά τους η φλογερή και νοσταλγική μουσική του Μπουένος Άιρες μεταπλάθεται από την ομορφιά των αυτοσχεδιασμών και τη συνθετική δύναμη του Αργεντινού δεξιοτέχνηκιθαριστή, σμίγοντας με μια μαγική μεσογειακή φωνή του τόπου μας.

Σαγηνευτικές μελωδίες, αργεντίνικα tangos, ορμητικοί ρυθμοί, milonga, chacarera, αλλά και αναφορές στην κρητική μουσική παράδοση, αισθήματα βαθιά δύο κόσμων που τους ενώνει η μουσική και η θάλασσα. Θα ακουστούν, επίσης, τραγούδια από την κοινή τους δισκογραφική εργασία “Encuentros y Despedidas” (Συναντήσεις και Αποχαιρετισμοί) που κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd από τον Μετρονόμο.

Στη βραδιά θα συμμετάσχουν με τη φρεσκάδα της νιότης τους, η Ανδρονίκη Δερμιτζάκη (κρητική λύρα) και ο Δημήτρης Παπαδάκης (λαούτο).

Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση τουλογοτεχνικού περιοδικού ΑΠΙΚΟ, του ΣΕΠΕ «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και της Περιφέρειας Κρήτης. Υλοποιείται με την ευγενική φιλοξενία του «17 Λουκούμια Zominalis Συνεργείο», ενώ έχει την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ελεύθερη είσοδος (περιορισμένες θέσεις)

Κρατήσεις / Οδηγίες προσέλευσης: 698 114 8335

Link εκδήλωσης: http://www.velivasaki.gr/event/μουσικές_συναντήσεις/

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στον ίδιο χώρο, θα γίνει ένα workshop αργεντίνικης κιθάρας με τον LuisBorda. Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους: http://www.velivasaki.gr/event/workshop-με-τον-luis-borda-κιθάρα-tango/

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *