Μεσολόγγι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Ντούμα

Γράφτηκε από
Μεσολόγγι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Ντούμα  Μεσολόγγι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Ντούμα

Ο Τομέας Πολιτισμού και το Κτίριο Χρυσόγελου πραγματοποίησαν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Ντούμα με τίτλο «Γένεσις». Την εν λόγω εκδήλωση συντόνισε η εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σόφη Λαναρά, ειδική Συνεργάτης του κτιρίου Χρυσόγελου στον Τομέα Συγγραφικών Έργων, Ερευνών και Ημερίδων, η οποία κάλεσε στο βήμα τον Πατέρα Γαβριήλ, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό και να ευχηθεί καλή πορεία  στην παρουσίαση της έκθεσης. Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Χαντζής χαιρέτησε την εικαστική έκθεση, εκφράζοντας θερμά λόγια τόσο για τον δημιουργό όσο και για το περιεχόμενο του έργου του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το εξαιρετικό σύνολο του Μουσικού Ομίλου του «Ιωσήφ Ρωγών» με διευθύνοντα τον Δημήτρη Μανωλάτο εκτέλεσε μοναδικές, κλασικές συνθέσεις με τη συνοδεία χάλκινων μουσικών οργάνων, δημιουργώντας υπέροχη ατμόσφαιρα με την προσφορά του στη μουσική επένδυση των εγκαινίων. Ο εικαστικός και έφορος τέχνης του Κτιρίου Χρυσόγελου, Γιάννης Ρόμπολας βρισκόταν στην επιμέλεια της έκθεσης, ενώ τον κύκλο των χαιρετισμών ολοκλήρωσε ο ίδιος ο δημιουργός, Νίκος Ντούμας μιλώντας για την «φιλοσοφία» και το περιεχόμενο των έργων του.

Να σημειωθεί ακόμη ότι την επιμέλεια της εικαστικής έκθεσης έχει αναλάβει η Ομάδα Καλλιτεχνικής Υποστήριξης του Νίκου Ντούμα και ειδικότερα η Σοφία Κωνσταντίνου, Ερασιτέχνης Ζωγράφος και η Ιουλία Φραγκούλη Διακοσμήτρια-Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών Σπουδών και την οργάνωση έργων η Τζένη Τσιαντοπούλου. Στη γενική μέριμνα βρίσκονται οι Εικαστικοί και Έφοροι Τέχνης του Κτιρίου Χρυσόγελου, Αγησίλαος και Γιάννης Ρόμπολας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  εκπαιδευτικά, βιωματικά εργαστήρια με εμψυχώτριες την Μαρία Καρατζογιάννη και την Αποστολία Πάστρα, τα οποία θα υλοποιούνται κατόπιν προγραμματισμού στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2631022081-22666.

Ο Τομέας Πολιτισμού προάγει την εικαστική τέχνη με συνεχείς παρουσιάσεις έργων. Η εν λόγω έκθεση που αποτυπώνει την ιδιαίτερη ματιά ενός καλλιτέχνη με καταγωγή ορμώμενη από την ευρύτερη περιοχή, αποτελεί μια ακόμη δήλωση της πρόθεσης του Τομέα Πολιτισμού να προάγει τους τοπικούς δημιουργούς, αλλά και τη δυνατότητα του ξεχωριστού φυσικού περιβάλλοντος να σταθεί ως η αρχή της έμπνευσης οποιασδήποτε καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από Δευτέρα έως Πέμπτη 11:00 με 1:30 μ.μ, Παρασκευή 11:00-1:30 μ.μ. & 6:30-8:30 μ.μ., Σάββατο 6:30-8:30μ.μ. και Κυριακή 11:00-1:30 μ.μ.. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τέλος, ο Τομέας Πολιτισμού ευχαριστεί όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που στήριξαν με την παρουσία τους την εν λόγω εικαστική έκθεση.

Μεσολόγγι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Ντούμα  Μεσολόγγι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Ντούμα
Μεσολόγγι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Ντούμα
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *