Μαρία Ντάνου: «Στο Πεκίνο θα δώσω του εαυτού μου»

Γράφτηκε από
Μαρία Ντάνου Μαρία Ντάνου: «Στο Πεκίνο θα δώσω του εαυτού μου»

Για την Μαρία Ντάνου το «Πεκίνο 2022» θα είναι η τρίτη διοργάνωση Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην οποία θα συμμετάσχει, μετά από το «Vancouver 2010» και την «Pyeong Chang 2018». Η 32χρονη (γεν. στη Βέροια στις 3 Μαρτίου 1990) πρωταθλήτρια της αντοχής, μίλησε για τους αγώνες της Κίνας που ξεκινούν την επόμενη Παρασκευή (4 Φεβρουαριου) και ολοκληρώνονται στις 20 Φεβρουαρίου:

«Στο Πεκίνο θα δώσω το καλύτερο του εαυτού μου. Είμαι ήδη ικανοποιημένη που έχω προκριθεί με το Α κριτήριο, όπως οι αθλητές από τις βόρειες χειμερινές χώρες. Αυτό σημαίνει πως μπορώ να συμμετέχω σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού προγράμματος, σπριντ – σκίαθλον – 10 χλμ κλασσική και το περίβλεπτο 30χλμ. που είναι όνειρο να μπορέσω να το τερματίσω σε Ολυμπιακή διοργάνωση».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Μαρίας Ντάνου στο «Πεκίνο 2022»:

● Τρίτη 08/02: Σπριντ Δρόμων Αντοχής
● Πέμπτη 10/02: 10χλμ. Κλασσική Τεχνική
● Τετάρτη 16/02: Ομαδικό Σπριντ Κλασσική
● Κυριακή 20/02: 30χλμ. Ελεύθερη Τεχνική

Η πρωταθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας μίλησε και για το πως ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά για εκείνη: «Η σεζόν ξεκίνησε πολύ δυναμικά με 18 αγώνες ρολλερ σκι μέσα από μέσα Αυγούστου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Ο πρώτος αγώνας στο σκι ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο τους Νταβός 11-12 Δεκεμβρίου. Ήταν η καλύτερη επίδοση συγκριτικά με τις προηγούμενες συμμετοχές μου στο Νταβός με 233 βαθμούς στα 10χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

Οι πιο σημαντικές από τις τελευταίες επιδόσεις είναι η 8η θέση μου στο προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Seefeld2019 της Αυστρίας και η επίδοση μου στα 10χλμ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Oberstdorf 2021 όπου άνοιξα και τη 2η θέση για την Ελλάδα στο γυναικείο σκι αντοχής για τους ολυμπιακούς του Πεκίνο»..

Στην ερωτηση σε τι κατάταση βρίσκεσαι αγωνιστικά, η Μαρία απάντησε: «Μέχρι τον Δεκέμβριο ήμουν σε πολύ κατάσταση. Έπειτα ήταν να συμμετέχω στο Παγκόσμιο Κύπελλο LesRoussesστη Γαλλία όπου ακυρώθηκε λόγω πανδημίας. Είναι πολύ περίεργη και πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που διανύουμε ως αθλητές. Στην προηγούμενη ολυμπιάδα της Πιονγκτσαγκ της Κορέας το 2018, είχα τρέχει 20 αγώνες πριν φύγουμε για τους Ολυμπιακούς. Αυτή τη στιγμή είμαι μόνο με προπόνηση».

Η Μαρία Ντάνου στο «Πεκίνο 2022», θα έχει διπλή αποστολή, αφού εκτός από το αγωνιστικό μέρος θα είναι και υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Έχοντας δύο συμμετοχές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και στο δρόμο για την 3η συμμετοχή μου στο Πεκίνο 2022, αντιλαμβάνομαι τον Ολυμπισμό ως φιλοσοφία ζωής.

Για να πραγματοποιήσω τα ολυμπιακά μου όνειρα, έπρεπε από μικρή να ακολουθήσω μια διπλή καριέρα– dualcareer, συνδυάζοντας το πάθος μου για τον αθλητισμό με την εκπαίδευση και αργότερα με την επαγγελματική μου καριέρα. Δεν ήταν εύκολος δρόμος. Ωστόσο, είναι πολύ ικανοποιητικό και σε προετοιμάζει για την επόμενη μέρα.

Με την υποψηφιότητα μου θέλω να βοηθήσω τους αθλητές να συνεχίσουν έναν ισορροπημένο τρόπο
ζωής σε κάθε τομέα της ζωής τους
».

Κλείνοντας η Μαρία μίλησε για τους μελλοντικούς στόχους σου στην χιονοδρομία και εκτός αυτής. «Οι μελλοντικοί μου στόχοι είναι να παραμείνω στην χιονοδρομία και στον αθλητισμό και να συνεισφέρω σε αυτόν ως αθλήτρια που έχει συνδυασμό εμπειριών από διαφορετικούς ρόλους σε χειμερινούς και
θερινούς ολυμπιακούς
.

Μα πάνω απ όλα να είμαι ευτυχισμένη, υγιής και χαρούμενη στην καθημερινότητα μου με την οικογένεια μου».

Η Μαρία Ντάνου είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Olympian / World Olympian Association (WOA)
και εργάζεται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας που εδρεύει στην Λωζάνη της Ελβετίας.

Μαρία Ντάνου Μαρία Ντάνου: «Στο Πεκίνο θα δώσω του εαυτού μου» eoxa
Μαρία Ντάνου
Κατηγορίες άρθρου:
Αθλητισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *