Μακρακώμη: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης του κέντρου υγείας

Γράφτηκε από
Μακρακώμη Μακρακώμη: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης του κέντρου υγείας spanos

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης επισκέφθηκαν χθες, Τρίτη 17 Μαΐου 2022, το Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη συντήρηση και τη βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Σανίδας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Καραγιάννης. Τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Κατά την αυτοψία που είχε πραγματοποιηθεί πριν την εκτέλεση του έργου, είχαν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα στο κτίριο, όπως:

  • Η παλαιότητα των κουφωμάτων αλουμινίου, τα οποία δεν προσέφεραν θερμομόνωση και υγρομόνωση στο κτίριο.
  • Η απουσία ράμπας στα αριστερά της κυρίας εισόδου για πρόσβαση ΑμεΑ.
  • Τα λιμνάζοντα νερά στο χώρο του αίθριου.
  • Η προβληματική παροχέτευση ακαθάρτων από τις τουαλέτες.

Κατόπιν αιτήματος της 5ης ΥΠΕ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε και ολοκληρώνει πλέον το έργο προϋπολογισμού 260.000 €, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φθορές και ελλείψεις. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της παρέμβασης με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» και με συνολικό προϋπολογισμό 2.700.000 €.

Μακρακώμη Μακρακώμη: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης του κέντρου υγείας spanos
«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την 5η ΥΠΕ και στηρίξαμε τις δομές Υγείας της Στερεάς Ελλάδας με χρηματοδοτήσεις που φτάνουν τα 8.500.000 €. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η παρέμβαση μας για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μακρακώμης, που ολοκληρώνεται την επόμενη περίοδο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Διαπιστώσαμε όλοι ότι αντιμετωπίζονται τα σοβαρά προβλήματα που είχαν καταγραφεί, ειδικά σε ότι αφορά την υγρασία και τη θερμομόνωση, ενώ βελτιώνονται αισθητά οι χώροι και οι ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές. Εξασφαλίζουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας στο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν και οι υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Μακρακώμης». 

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης δήλωσε: «Συνεχίζεται η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Στερεάς Ελλάδας. Αλλάζουμε όψη στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης, ώστε να βελτιωθεί το περιβάλλον και παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

»Δεν σταματάμε εδώ. Προγραμματίζουμε ήδη τη δημιουργία Ακτινολογικού εργαστηρίου. Είμαστε στο στάδιο της διαμόρφωσης του χώρου και της εγκατάστασης του ακτινολογικού μηχανήματος, ενώ έχουμε υποβάλλει τις προτάσεις μας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το ΕΣΠΑ 2021-2027, σε ότι αφορά την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την προμήθεια ασθενοφόρων».

Μακρακώμη Μακρακώμη: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης του κέντρου υγείας spanos
Μακρακώμη: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης του κέντρου υγείας

Μακρακώμη

Κατηγορίες άρθρου:
Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *