Μαγνησία: Προχωρούν οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά

Γράφτηκε από

Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά ο προσυμβατικός έλεγχος για το νέο αλιευτικό καταφύγιο που κατασκευάζει στον Πλατανιά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 6.485.240 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Είναι ένα έργο χρήσιμο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής. Δημιουργούμε μια σύγχρονη λιμενική υποδομή, στηρίζουμε τους ανθρώπους που ζουν από την αλιεία και δίνουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Μαγνησία: Προχωρούν οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά                                                        3
Με την υλοποίηση των έργων ολοκλήρωσης του Λιμένα Πλατανιά, είναι δυνατή η εξυπηρέτηση σκαφών παράκτιας και μέσης αλιείας, μεγέθους έως και 26 m μήκος. Η δυναμικότητα του λιμένα είναι της τάξης των 50 σκαφών, εκ των οποίων περί τις 15 μηχανότρατες/γρι-γρι μέσης αλιείας και 35 αλιευτικά σκάφη παράκτιας αλιείας. Στα εν λόγω σκάφη  παρέχονται συνθήκες ασφαλούς ελλιμενισμού και ικανού μήκους και τεχνικών χαρακτηριστικών κρηπιδώματα για την εκφόρτωση των αλιευμάτων, καθώς και επαρκής χερσαίος χώρος για την μεταφόρτωση των αλιευμάτων και την τροφοδοσία των σκαφών.

Μαγνησία: Προχωρούν οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά
Αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *