Μήνυμα του Βουλευτή Φωκίδας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Γράφτηκε από
Μήνυμα του Βουλευτή Φωκίδας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου                               950x523

Ο Αγώνας του 1821 για ελευθερία και ανεξαρτησία, ισότητα και δικαιοσύνη, είναι αγώνας διαρκής και πάντα επίκαιρος. Η ιστορική αυτή παρακαταθήκη όχι μόνο γεμίζει όλους μας με υψηλά αισθήματα υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης, αλλά μας εμπνέει και δείχνει το δρόμο, ιδίως απέναντι σε αυταρχικές συμπεριφορές που καταπατούν ελευθερίες και απειλούν πανανθρώπινες αξίες. Μας υπενθυμίζει ακόμη τι μπορούν να κατορθώσουν οι Έλληνες και Ελληνίδες ενωμένοι-τι μπορούν να επιτύχουν όταν συνειδητά ομονοούν.

Παράλληλα με την εθνική επέτειο, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, που εορτάζεται την 25η Μαρτίου, σηματοδοτεί την ανύψωση της ανθρώπινης φύσης στη θεϊκή υπόσταση, αναπτερώνει την ελπίδα κι ενισχύει την πίστη μας.

Μπροστά στις πολλές μάχες που πρέπει ακόμη να κερδίσουμε, καλούμαστε όλοι μαζί να χτίσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος με τα σπουδαία υλικά της εθνικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς-να δημιουργήσουμε μια χώρα που διδάσκεται από την ιστορία της, που προσαρμόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και κατακτά τη θέση που τις αξίζει.

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Γ.Γ. Κ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *