Λιβαδειά: Μικρά Ρεσιτάλ Πιάνου στις 4, 11 και 18 Μαΐου

Γράφτηκε από
Λιβαδειά: Μικρά Ρεσιτάλ Πιάνου στις 4, 11 και 18 Μαΐου                                        950x1343

Ο Δήμος Λεβαδέων σας προσκαλεί σε τρεις συναυλίες πιάνου με τον καθηγητή πιάνου του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς, κ. Ανδρέα Ξενόπουλο. Η κάθε μικρή συναυλία είναι αφιερωμένη σε έναν σημαντικό συνθέτη της κλασικής μουσικής που με τη μουσική του όχι μόνο εμπλούτισε το ρεπερτόριο του πιάνου αλλά ενέπνευσε και επηρέασε γενιές νεότερων συνθετών.

Οι συναυλίες έχουν ως θεματολογία την μουσική των Φέλιξ Μέντελσον (4/5), Φρέντερικ Σοπέν (11/5) και τέλος του Φρανς Σούμπερτ (18/5). Θα ερμηνευτούν ζωντανά μνημειώδη έργα όπως οι Σοβαρές Παραλλαγές έργο 54, η Δεύτερη Σονάτα για πιάνο ‘πένθιμη’ έργο 35 και η Φαντασία του Οδοιπόρου έργο 15.

Οι συναυλίες περιλαμβάνουν παρουσίαση της ζωής και του έργου των συνθετών παράλληλα με το μουσικό μέρος και το κοινό θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει ερμηνείες και από επιλεγμένους μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η γνωριμία του κοινού με το πιανιστικό έργο των συνθετών, η ζωντανή και δια ζώσης μουσική επικοινωνία μετά από μια μεγάλη περίοδο απαγορεύσεων και ψηφιοποίησης της ακρόασης αλλά και την γνωριμία με τη σημαντικότατη νεοϊδρυθείσα εκπαιδευτική δομή του τόπου που διανύει τον 4ο χρόνο λειτουργίας της, το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς, που ανοίγει τα φτερά του για να αγκαλιάσει όσα παιδιά θέλουν να πλουτίσουν την ζωή τους με το δώρο της μουσικής κοντά σε καταξιωμένους και γεμάτους μεράκι εκπαιδευτικούς!

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας εκφράζει τα συγχαρητήρια του στο Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς και στον καθηγητή πιάνου κ. Ανδρέα Ξενόπουλο για τη σημαντική αυτή μουσική πρωτοβουλία αποδεικνύοντας ότι το Μουσικό Σχολείο αποτελεί σημαντικό κύτταρο πολιτισμού για το Δήμο μας με την ενεργή παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Λεβαδέων και στην πολιτιστική ανάπτυξη των δημοτών.

Πρόγραμμα Συναυλιών:
4/5/2022-Φέλιξ Μέντελσον
Rondo Capriccioso Op.14
Variation Sérieuses Op.54

11/5/2022-Φρέντερικ Σοπέν
Scherzo Op.20 No.1
Piano Sonata Op.35 No.2

18/5/2022-Φρανς Σούμπερτ
Wanderer Fantasy Op.15 D.760

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *