Λαμία: Μουσική Άνοιξη στην πόλη με δωρεάν είσοδο

Γράφτηκε από
Λαμία: Μουσική Άνοιξη στην πόλη με δωρεάν είσοδο                                                          2023

Ο Δήμος Λαμιέων και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την κοινωνία μας, διοργανώνουν ξανά την “Μουσική Άνοιξη στην πόλη”, συμβάλλοντας στην πολιτιστική αφύπνιση της.

Ένα θεσμό, που από το 1999, είχε σαν όραμα να δημιουργήσει δρόμους επικοινωνίας και να προσφέρει μία νέα πραγματικότητα στα δρώμενα της πόλης μας με όχημα την Μουσική Τέχνη.

Νέοι σολίστες, σημαντικοί καλλιτέχνες, παιδαγωγοί, μουσικά σύνολα και σπουδαστές του ΔΩΛ προσεγγίζουν με το ποικιλόμορφο πρόγραμμα τους και τις εμφανίσεις σε διάφορους χώρους της πόλης, τους συμπολίτες μας. Υπόσχεσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον πολιτισμό και την πόλη.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε να απολαύσετε μαζί μας κάθε μία από τις ξεχωριστές εκδηλώσεις που έχουμε ετοιμάσει και θα πραγματοποιηθούν από τις 13 Μαρτίου έως τις 27 Μαΐου.

Με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Ο Πολιτισμός στη Λαμία δε σταματάει ποτέ. Μας εμπνέει, μας εμψυχώνει, μας κάνει πιο αισιόδοξους. Η Λαμία και τη φετινή άνοιξη γίνεται η πόλη της μουσικής. Μουσική στους δρόμους, τις πλατείες, στην καθημερινότητά μας. Όσο δύσκολοι και απρόβλεπτοι και αν είναι οι καιροί μας, η δύναμη της τέχνης μας υπενθυμίζει πάντα ότι η Άνοιξη θα διαδέχεται τον χειμώνα. Το Ωδείο μας, οι μουσικοί της πόλης μας, τα μουσικά μας σύνολα μας οδηγούν σε μια άνοιξη χαράς που όλοι έχουμε ανάγκη. Σας καλώ λοιπόν να απολαύσετε αυτή τη μοναδική γιορτή.Υπόσχεση μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την πόλη μας και τον πολιτισμό της αισιοδοξίας, της υψηλής ποιότητας και της αισθητικής.Καλή μουσική άνοιξη!»

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

ΜΑΡΤΙΟΣ

13 Μαρτίου 2023: Σε ρυθμούς Tango…

Μία συναυλία με ακούσματα από την Αργεντινή έως την Ελλάδα με το  Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας.

Πολυχώρος Studio Project – Ώρα: 8.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

31 Μαρτίου 2023: Ρεσιτάλ για 2 κιθάρες με το Duo Melis

To Duo Melis είναι ένα απ’ τα 2-3 καλύτερα κιθαριστικά ντουέτα στον κόσμο. Οι διεθνείς κριτικοί και οι μουσικόφιλοι έχουν επαινέσει τις εμφανίσεις του Duo Melis για την ένταση των συναισθημάτων, τη δεξιοτεχνία και την ενότητα του συνόλου.

Δημοτική Πινακοθήκη «Αλ. Κοντόπουλος» -Ώρα: 8.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1 Απριλίου 2023Σεμινάριο με το Duo Melis

Το master class η Σουζάνα Πριέτο κι ο Αλέξης Μουζουράκης θα βοηθήσουν τα νεότερα ταλέντα που σπουδάζουν ή πήραν δίπλωμα πρόσφατα απ’ το ωδείο της πόλης μας να αναδειχθούν σε μουσικές προσωπικότητες που θα μας τιμούν στο μέλλον. 

Αίθουσα «Αλ. Αινιάν» του ΔΩΛ-Ώρα: 10.30 π.μ.

23 Απριλίου 2023«Είμαι αητός χωρίς φτερά»

Ένα αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου με το Σύνολο Έντεχνης – Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας.

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου διέπρεψε ως στιχουργός στην δεκαετία του ’50, υπογράφοντας στίχους αξέχαστων τραγουδιών, που είχαν μελοποιήσεις συνθέτες σαν τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μανώλη Χιώτη, τον Απόστολο Καλδάρα κ.ά., γράφοντας την δική της ιστορία στο λαϊκό τραγούδι για πολλές δεκαετίες.

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Ώρα 8.30 μ.μ.

3. 29 Απριλίου 2023Συνάντηση Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών

Η Παιδική – Νεανική χορωδία Λαμίας διοργανώνει «Συνάντηση παιδικών Χορωδιών» με σκοπό την συνεργασία και δικτύωσή της με παιδικές χορωδίες ανά την Ελλάδα με θετικό πρόσημο την εξωστρέφεια της πόλης.

 Στη «Χορωδιακή Συνάντηση» θα λάβουν μέρος οι κάτωθι χορωδίες:

1.   Παιδική χορωδία Δήμου Ναυπλιέων

Μαέστρος: Γιάννης Νικολόπουλος

2.   Παιδική χορωδία Λυδικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Μαέστρος: Νατάσα Ιγνατιάδου

3.   Παιδική χορωδία ωδείου Kodaly

Μαέστρος: Μιχάλης Πατσέας

4.   Παιδική – Νεανική χορωδία Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας

Μαέστρος: Νίκος Ευθυμιάδης

5.   Παιδική – Νεανική Χορωδία Μουσικού σχολείου Λαμίας

Μαέστρος: Μάιρα Παπαποστόλου

6.   Παιδική – Νεανική χορωδία Δήμου Λαμιέων

Μαέστρος: Κατερίνα Μπότση

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Ώρα 6.30 μ.μ.

ΜΑΪΟΣ

1. 20 Μαΐου 2023Α) Εκπαιδευτικό ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με τίτλο «Το σύγχρονο Σαξόφωνο»

                              Β) ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Πρόκειται για ένα σεμινάριο του καλεσμένου μας από τον Ιταλία Nicola Magavero, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους σαξοφωνίστας της γενιάς του.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής αλλά και σε σπουδαστές άλλων πόλεων που θα το παρακολουθήσουν δωρεάν.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Αλ. Αινιάν» -Ώρα: 10.00 π.μ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

των Nicola Magavero, Στάθη Μαυρομμάτη (Πρόεδρο Σαξοφωνιστών  Ελλάδος), Θάνο Φυσέκη (καθηγητή της τάξης Σαξοφώνου του Δ.Ω.Λ.) και τον Παναγιώτη Γιαννακάκη στο πιάνο, με έργα σε 1η παγκόσμια εκτέλεση.

Η συναυλία θα γίνει στον υπαίθριο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, Ώρα: 8.30 μ.μ.

2. 27 Μαΐου 2023Συναυλία με τίτλο «Τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο»

Το δημοτικό Ωδείο Λαμίας και η Δημοτική Χορωδία θα παρουσιάσουν διάσημα τραγούδια που έχουν ακουστεί την χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Τραγούδια όπως “Υπομονή”, Όνειρο δεμένο στο μουράγιο”, “Ο γλάρος”, ” Έχω ένα μυστικό” και άλλα σε σύνθεση των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου και ενορχήστρωση του συνθέτη Κωστή Κριτσωτάκη. 

Μουσική Διεύθυνση : Μιχάλης Παπαπέτρου

Δημοτική χορωδία Λαμίας

Σύνολο Δωματίου ΔΩΛ

Στην συναυλία συμμετέχουν στο τραγούδι η Νάντια Κοντογεώργη και ο Δημήτρης Ναλμπάντης. 

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Ώρα 8.30 μ.μ.

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ετικέτες άρθρου:
· ·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *