Λαμία: Μια φορά ακόμα για τα σκουπίδια στον Προφήτη Ηλία

Γράφτηκε από
Λαμία: Μια φορά ακόμα για τα σκουπίδια στον Προφήτη Ηλία 271100633 10157942809002136 1792564904469690152 n 950x713

Μπαίνουμε στην καινούργια χρονιά με το γνωστό ποδαρικό. Μια πλούσια ποικιλία σκουπιδιών και υλικά οικιακής χρήσης ογκώδη κλπ στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Συγκεκριμένα είναι στον πρώτο χωματόδρομο που οδηγεί στα μελίσσια απέναντι, αριστερά ανεβαίνοντας προς το λόφο, στη ρεματιά.

Έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν και θεωρώ περιττό να ενοχλούμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα αυτονόητα. Υπόψη ότι είναι ανάμεσα στα πεύκα και αφορούν σε υλικά επικίνδυνα για ανάφλεξη, αν υποτεθεί παραμείνουν στην περιοχή. Αν πει ότι είναι εκτός πόλης και το δασάκι είναι αρμοδιότητα το δασαρχείου, να του θυμίσουμε ότι αρμόδιος για τα απορρίμματα της πόλης είναι μόνο ο Δήμος. Αυτός εισπράττει τα τέλη καθαριότητας και έχει την ευθύνη για οτιδήποτε παράγεται και αφορά σε σκουπίδια στην πόλη. Είτε αυτά είναι ανακυκλώσιμα, είτε είναι ογκώδη και υλικά οικοδομών, εκσκαφών και κατεδαφίσεων, είτε είναι σύμμεικτα. Και αν οι δημότες τα ρίχνουν στο πουθενά, την ευθύνη για λογαριασμό τους την έχει ο Δήμος, που πρέπει να φροντίζει να μη συμβαίνει αυτό με κάθε τρόπο. Όπως βέβαια ευθύνη έχει και η Δημοτική Κοινότητα Λαμίας.

Επειδή παρακολουθώ την περιοχή, η ποσότητα αυξάνεται μέρα με τη μέρα και θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα, όπως: να κλείσει ο δρόμος με μπάρα και να μπει ταμπέλα για την απαγόρευση της ρίψης σκουπιδιών, να γίνει μικρό ανάχωμα, όπως ήταν πριν μερικά χρόνια, να παρακολουθείται η περιοχή κατά διαστήματα από τον επόπτη καθαριότητας και να βγει ανακοίνωση ενημέρωσης των δημοτών με την υπενθύμιση του Κανονισμού Καθαριότητας και τα πρόστιμα των παρανομούντων.

Διαφορετικά, κάνοντας μια φορά ακόμα χιούμορ, θα θεωρήσουμε ότι είναι ένα από τα Πράσινα Σημεία του Δήμου σύμφωνα με το Δημοτικό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων που θααααααααα εφαρμοστεί στη Λαμία…. κούνια που μας κούναγε.

3.1.2022

Στέφανος Σταμέλλος

http://www.e-ecology.gr

https://www.facebook.com/stefanos.stamellos/
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *