Λαμία: Εξάρθρωση συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά

Γράφτηκε από
Λαμία: Εξάρθρωση συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά 01112022sterea002

Εξαρθρώθηκε συμμορία, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην περιοχή της Λαμίας.

Συνελήφθησαν 6 ημεδαποί-μέλη της εγκληματικής ομάδας, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σήμερα (01-11-2022) το πρωί στη Λαμία, με τη συνδρομή και Αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Πρόκειται για 3 άνδρες και 3 γυναίκες (εκ των οποίων η μία ανήλικη), ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη ημεδαπός-μέλος της συμμορίας.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, η δράση της ομάδας χρονολογείται τουλάχιστον από τις αρχές του 2021, ενώ ο σκοπός της σύστασής της ήταν η συστηματική και εξακολουθητική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνης) και ο προσπορισμός παράνομου οικονομικού οφέλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της συμμορίας, πραγματοποιούσαν τις διακινήσεις-αγοραπωλησίες των ναρκωτικών από χώρο-οικία των μελών τους και για την επίτευξη του σκοπού τους, φρόντιζαν να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας, όπως χρήση υψηλών κιγκλιδωμάτων, εκπαιδευμένων-επιθετικών σκύλων, αλλά και τσιλιαδόρων που επιτηρούσαν την οικία, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε η ομάδα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Στη σημερινή επιχείρηση έλαβαν χώρα έρευνες σε 3 οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 99,2 γραμμάρια ηρωίνης,
  • μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών, εμποτισμένες με ναρκωτικές ουσίες,
  • χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών,
  • 4 μαχαίρια, 2 τσεκούρια και πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
  • 25 συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και
  • 5 οχήματα, 3 Ι.Χ.Ε., 1 Ι.Χ.Φ. και 1 δίκυκλο μοτοποδήλατο, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν ακόμη 10 άτομα, τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν προβεί στην προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της συμμορίας. Στη κατοχή τους βρέθηκαν, κατά περίπτωση και κατασχέθηκαν 19 ανισοβαρείς συσκευασίες, με 9,8 γραμμάρια ηρωίνης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σε μία από τις οικίες, εκπαιδευμένος σκύλος ενός εκ των συλληφθέντων, επιτέθηκε και τραυμάτισε στο πόδι έναν Αστυνομικό της Ε.Κ.Α.Μ.

Οι συλληφθέντες, με τη κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα (συμμορία), παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πάντα με γνώμονα την καταπολέμηση την οργανωμένης διακίνησης των ναρκωτικών, καθώς και την προστασία και ενίσχυση της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου.

Ετικέτες άρθρου:
· ·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *