Λακωνία: Θεμελιώνεται η νέα γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα

Γράφτηκε από
Λακωνία: Θεμελιώνεται η νέα γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα                                  950x530

Παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιείται στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαΐου, στη Σκάλα, η εκδήλωση θεμελίωσης της νέας γέφυρας του Ευρώτα.

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 4.465.000 ευρώ, προβλέπει την κατασκευή νέας οδικής γέφυρας δίπλα στην υπάρχουσα μεταλλική, αντικαθιστώντας την παλαιά κατασκευή. H παλιά μεταλλική γέφυρα, που αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας του τόπου, θα αποκατασταθεί και θα αξιοποιηθεί ως πεζογέφυρα.

Παράλληλα, προβλέπεται η συγκεκριμένη περιοχή να καταστεί χώρος ψυχαγωγίας και πρασίνου, με εργονομικό σχεδιασμό, αναβαθμίζοντας έτσι τον συγκεκριμένο κόμβο που ενώνει την κεντρική με τη νοτιανατολική Λακωνία.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ειδικότερα, αντικείμενο έργου αποτελεί η κατασκευή των οδικών και τεχνικών έργων συνολικού μήκους 310 μέτρων και ειδικότερα η κατασκευή της νέας γέφυρας μήκους 90 μέτρων στον ποταμό Ευρώτα και η συναρμογή της με το υφιστάμενο εθνικό οδικό δίκτυο.

Η νέα γέφυρα θα κατασκευαστεί δίπλα της υπάρχουσας παλαιάς μεταλλικής γέφυρας στην περιοχή της Σκάλας του Δήμου Ευρώτα και σε απόσταση περίπου 11,50 μέτρων νοτιοανατολικά από τον άξονα της υφιστάμενης γέφυρας μέχρι τον άξονα της νέας γέφυρας.

Ο φορέας του καταστρώματος της γέφυρας θα είναι σύμμικτος και θα αποτελείται από χαλύβδινες δοκούς ενσωματωμένες εντός οπλισμένου σκυροδέματος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Το κατάστρωμα της νέας γέφυρας θα έχει πλάτος κυκλοφορίας οχημάτων 9 μέτρων και εκατέρωθεν αυτού προβλέπεται η κατασκευή δυο πεζοδρομιών πλάτους 2,10 μέτρων έκαστο, για την ασφαλή κυκλοφορία και των πεζών.

Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή και τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης (διαγράμμισης, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες) για την εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων και των πεζών.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *