Λάρισα: Κάλεσμα για συμμετοχή στο 8o Φεστιβάλ Open Nights 2023 «ΕΡΩΣ»

Γράφτηκε από
Λάρισα: Κάλεσμα για συμμετοχή στο 8o Φεστιβάλ Open Nights 2023 «ΕΡΩΣ» 8o                  Open Nights 2023

Η ομάδα χορού Off Art – Σκηνικές Παρουσίες και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, καλούν και προσκαλούν επαγγελματίες εικαστικούς, performers, σκηνοθέτες, χορογράφους, μουσικούς κτλ., να καταθέσουν προτάσεις συμμετοχής στο 8o Φεστιβάλ Open Nights.

Η κεντρική του παρουσίαση θα γίνει την Άνοιξη του 2023 στη Λάρισα και το θέμα του είναι «ΕΡΩΣ».

Όλοι σχεδόν οι κλασικοί συγγραφείς, καλλιτέχνες και φιλόσοφοι ασχολήθηκαν με το θέμα, ενώ η ερωτική εικόνα αποτελεί μέρος της ιστορίας της τέχνης από την αρχαιότητα.

Όμως τι στ’ αλήθεια θεωρούμε σήμερα ερωτικό; Πώς προσλαμβάνουν οι σύγχρονοι καλλιτέχνες την επιθυμία και την οικειότητα;

Tο θέμα, μας ενδιαφέρει κυρίως, ως κοινωνικό-πολιτισμικό φαινόμενο, ως ενόρμηση ελεύθερη από την ενστικτώδη πίεση της αναπαραγωγής του είδους και ως πρωταρχική ζωτική δύναμη.

Υπάρχει ανάγκη να ανοίξουμε συζήτηση και για την καταπίεση αυτής της ενόρμησης, που πάνω της θεμελιώνεται ο πολιτισμός. Για τον χριστιανικό φόβο προς τον ερωτισμό και την περιφρόνηση για το σώμα, αλλά και τη σημερινή μετάλλαξη αυτής την ενόρμησης μέσα από την υπερσυνδεσιμότητα και υπερδικτύωση.

Τέλος, για τη διάκριση του ερωτισμού από την πορνογραφία, αλλά και για τα σεξουαλικά πρότυπα που προσπαθεί να μας επιβάλει το πατριαρχικό μοντέλο κοινωνίας που ζούμε.

Το φεστιβάλ Open Nights είναι το μοναδικό δια-καλλιτεχνικό και διεπιστημονικό φεστιβάλ με πυρήνα την Κεντρική Ελλάδα. Παίρνουν μέρος επαγγελματίες των εικαστικών και παραστατικών τεχνών από τη χώρα μας και το εξωτερικό και επιστήμονες διαφόρων κατευθύνσεων, ενώ συνεργάζεται και με άλλα φεστιβάλ και ανεξάρτητους θεσμούς. Βασίζεται σε μια ομαδική εικαστική και φωτογραφική έκθεση που δημιουργεί, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται performances χορού, θεάτρου, μουσικής και ποίησης, και γίνονται εργαστήρια και residencies, διαλέξεις/συζητήσεις, προβολές κ.ά.

Στόχος του φεστιβάλ, είναι ο ανοικτός διάλογος των Τεχνών με την πόλη της Λάρισας, την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και την κοινωνία γενικότερα, αναζητώντας την εξάλειψη της διάκρισης μεταξύ τέχνης και ζωής.

Οι δημιουργοί που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, παρακαλούνται να στείλουν στη διεύθυνση opennightsfestival@gmail.com έως τις 31/1/2023:

  • την πρότασή τους, σε σχέση με το θέμα και τους στόχους του φεστιβάλ, συνοδευόμενο από οπτικό υλικό (links για βίντεο/ φωτογραφίες κτλ).
  • Αναλυτικό βιογραφικό
  • παρουσίαση του έργου τους έως σήμερα συνοδευόμενο από οπτικό υλικό (links για βίντεο/ φωτογραφίες κτλ).

Περισσότερες πληροφορίες για προηγούμενες διοργανώσεις:
https://www.opennightsfestival.com και http://offart.gr
https://www.facebook.com/OpenNights-offArt

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *