Κώστας Καραμανλής: Η ΝΔ πηγαίνει στις εκλογές ενωμένη

Γράφτηκε από
Κώστας Καραμανλής: Η ΝΔ πηγαίνει στις εκλογές ενωμένη

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις θεσμικές αλλαγές στην ΕΥΠ και την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών, ο κ. Καραμανλής επισήμανε την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για το που οδηγεί το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, αλλά και το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέθεσε επιχειρήματα, ούτε προτάσεις.  

Επισήμανε ειδικότερα ότι, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πολιτικός λόγος περιορίζεται πλέον σε ατάκες των15 λέξεων και δεν γίνεται ανταλλαγή επιχειρημάτων, αλλά συνθημάτων. Σημείωσε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός κατέθεσε μία δέσμη μέτρων και τόνισε: «Θα ήθελα να γινόταν διάλογος στη Βουλή και να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς διαφωνούμε με αυτά τα μέτρα, αλλά προτείνουμε αυτά. Θα ήθελα να πηγαίναμε στην ουσία του ζητήματος», εκφράζοντας την απογοήτευση του γιατί αυτό δεν συνέβη. 

«Όταν είσαι ένας θεσμικός παράγοντας, όταν είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν είσαι ένας απλός βουλευτής και βγαίνεις και λες ότι ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων ήταν ο Πρωθυπουργός, τότε αυτό είναι βαρύ και πρέπει να το αποδείξεις, ή να σιωπήσεις», σχολίασε επίσης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.  

«Αυτός ο βούρκος πρέπει να έχει ένα τέλος. Διότι, το να λέμε ότι παρακολουθείται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όταν έχουμε την Τουρκία που καραδοκεί και μας προκαλεί κάθε μέρα, αυτό είναι εθνικά επικίνδυνο», υπογράμμισε.  

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι αυτός που δημοσιεύει τις λίστες ή αυτός που τις αποδέχεται ως πραγματικές, πρέπει να πάει στον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς αυτός που εξαπολύει μία κατηγορία πρέπει να αποδείξει ότι αυτό που λέει ισχύει. Επισήμανε ότι κακόβουλα λογισμικά υπάρχουν παντού στην Ευρώπη και ότι ήταν αναγκαία η θεσμική παρέμβαση για αυτό το θέμα, καθώς και στη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών, όπως και πράττει η Κυβέρνηση.  

Ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι: «Αυτό που συνέβη προχθές στο Ίδρυμα Αντώνης Σαμαράς πιστοποιεί πρώτον ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη και ότι είναι ένα πατριωτικό κόμμα, το οποίο μπορεί και ανοίγει τις πόρτες του. Το άνοιγμα στο κέντρο είναι κάτι που το είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής, το είχε κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς το 2012 – 2014, όταν συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ». 

Υπογράμμισε επομένως ότι: «Η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει στη μάχη των εκλογών ενωμένη» και σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς έθιξε πολύ σημαντικά ζητήματα και όσον αφορά στα εθνικά θέματα και όσον αφορά στα προβλήματα στην Ευρώπη.  

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης: «Πηγαίνουμε στις εκλογές με έργα, επειδή τα έργα αυτά δεν έγιναν με ένα μαγικό ραβδάκι, δεν ξεκίνησαν σε μία μέρα» και επισήμανε ότι: «Βλέπουμε τώρα παντού εργοτάξια. Αυτόδεν είναι τυχαίο, ούτε είναι προεκλογικό». Αναφέρθηκε ειδικότερα στην κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας και του Μετρό Θεσσαλονίκης. Υπενθύμισε ότι παραδόθηκαν και οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά, καθώς και ότι ήδη «τρέχει» η δημοπράτηση για επέκταση του Μετρό προς το Ίλιον. 

«Ένασοβαρό πολιτικό σύστημα πρέπει να σχεδιάζει και να κοιτάει μπροστά», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνοντας ότι εάν δεν προχωρήσουν τα έργα του Μετρό και τα λεγόμενα έργα Αττικής, τα οποία επίσης έχουν ξεκινήσει, η Αθήνα σε λίγα χρόνια θα είναι μία απροσπέλαστη πόλη.

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *