Κατερίνη: Δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών

Γράφτηκε από
Κατερίνη: Δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών

Το μήνυμα της μη ανοχής άσκησης βίας κατά των γυναικών θέτει στο επίκεντρο εν όψει της 25ης Νοεμβρίου – Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, θα πραγματοποιήσει τις εξής δράσεις:

  • Φωταγώγηση του αγάλματος στην πλατεία Ελευθερίας στις 25/11, σε χρώμα πορτοκαλί.
  • Περίπτερο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θα λειτουργήσει στην Πλατεία Ελευθερίας στις 24/11, από 10.00π.μ.-2.00μ.μ.
  • Συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης, με ανάρτηση ενημερωτικών αφισών στις βιτρίνες των καταστημάτων και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών.
  • Συμμετοχή του Κέντρου σε εκδήλωση του Δήμου Κατερίνης και του Δικηγορικού Συλλόγου με  θέμα: Η ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία-Πρόληψη και Καταπολέμηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, στις 11.30 π.μ.
  • Ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριων της Τρίτης Γυμνασίου του Δήμου Κατερίνης, κατά το μήνα Δεκέμβριο στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης, με θέμα την έμφυλη βία, από τα Στελέχη του Κέντρου.
  • Αποστολή λογοτύπου του Κέντρου με σημείο αναφοράς την 25η Νοεμβρίου, σε συλλόγους του Δήμου Κατερίνης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη διάδοση του μηνύματος κατά της βίας των γυναικών.
  • Πραγματοποιήθηκε ήδη, ευαισθητοποίηση σε ομάδα ωφελούμενων, μετά την πρόσκληση της Μέριμνας Παιδιού, από την Κοινωνική Λειτουργό και την Ψυχολόγο του Κέντρου στις 15/11.
  • Η ταυτότητα του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2013 και ανήκει σε ένα δίκτυο δομών που συμπεριλαμβάνει 44 συμβουλευτικά κέντρα ανά την Ελλάδα, 19 ξενώνες φιλοξενίας γυναικών μαζί με τα ανήλικα τέκνα τους και μία 24ωρη τηλεφωνική γραμμή πανελλαδικής εμβέλειας SOS 15900. Στελεχώνεται από Κοινωνιολόγο, Κοινωνική λειτουργό, Ψυχολόγο και Νομικό και παρέχει  ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική και εργασιακή συμβουλευτική. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν και ισχύει το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *