Καλαμάτα: Η πιο πράσινη πόλη της Ελλάδας

Γράφτηκε από
Καλαμάτα Καλαμάτα: Η πιο πράσινη πόλη της Ελλάδας                  950x525

Το 54,4% των αστικών περιοχών της Καλαμάτας καλύπτεται από δέντρα (23,2 από τα 42,6 τ. χλμ.), κάτι που κατατάσσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στην πρώτη θέση, ως την πιο πράσινη πόλη της Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος με θέμα «Ποιος ωφελείται από το πράσινο στις πόλεις; Οι κοινωνικές ανισότητες στην πρόσβαση σε αστικό πράσινο στην Ευρώπη».

Σχετικό ρεπορτάζ παρουσιάζει η εφημερίδα Καθημερινή (δείτε ΕΔΩ).

Ερωτηθείς, σχετικά, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, η Καλαμάτα κατατάσσεται ως η πιο πράσινη πόλη στη χώρα μας, καθώς το  54,4% των αστικών περιοχών καλύπτεται από πράσινο. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία 15 χρόνια φυτεύονται περισσότερα από 1.000 δέντρα κάθε χρόνο. Μόνο το 2021 ο Δήμος φύτευσε 1.200 δέντρα, τα περισσότερα από τα οποία σε σχολεία και η προσπάθεια συνεχίζεται».

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, για μια νέα διεκδίκηση που βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας αυτή την περίοδο και αφορά συμμετοχή του Δήμου σε δίκτυο πράσινων πόλεων. Πρόκειται για μια διεκδίκηση με έντονο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που συνοδεύεται από σημαντικές χρηματοδοτήσεις και που ως στόχο έχει να γίνει η Καλαμάτα περισσότερο πράσινη και φιλική.

Καλαμάτα

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *