Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά

Γράφτηκε από

Συνελήφθησαν χθες (13-10-2022) το μεσημέρι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο αλλοδαποί-μέλη συμμορίας, πουδιακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο αλλοδαπούς συνεργούς τους που αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στην οποία συνέδραμε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «VERA», οι αστυνομικοί συνέλαβαντον έναν δράστη σε δασική περιοχή όπου μετέβη για να παραλάβει μία σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 970 γραμμαρίων, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη σε σημείο απόκρυψης (μικρή σπηλιά). Σε κοντινή απόστασηοι αστυνομικοί εντόπισαν έτερο χώρο απόκρυψης ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν 3 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10 κιλών και 230 γραμμαρίων καθώς και 7 ηλεκτρονικές ζυγαριέςακριβείας. Ακολούθως σε περιοχή της Θεσσαλονίκης εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος αλλοδαπός – μέλος της συμμορίας.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην κατοχή και τις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 12,7 γραμμαρίων, ένας τρίφτης, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ.

Κατασχέθηκαν συνολικά 11 κιλά και 212,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 7 ζυγαριές, 1 τρίφτης, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγούνστον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *