Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κοντά στους πληγέντες κατοίκους της Εύβοιας από τη Μήδεια

Γράφτηκε από
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κοντά στους πληγέντες κατοίκους της Εύβοιας από τη Μήδεια

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρη Βουρδάνο, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, τους Δημάρχους κ. Γιάννη Κοντζιά και κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη, τους Αντιδημάρχους Άγγελο Μισιρλή και Παναγιώτη Αρβανίτη των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας αντίστοιχα, επισκέφτηκε περιοχές των δύο Δήμων που υπέστησαν ζημιές σε καλλιέργειες από την κακοκαιρία «Μήδεια».

Ύστερα από τον επιτόπιο έλεγχο και περιοδεύοντας στις πληγείσες περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Καστανιώτισσα, Ταξιάρχες, Παπάδες και Αγία Άννα, διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές σε κτήματα με δενδρώδεις καλλιέργειες, κυρίως συκιάς και ελιάς. Στο τέλος της περιοδείας ακολούθησε σύσκεψη και αποφασίστηκε να γίνουν αυθημερόν οι αναγγελίες ζημιάς στον ΕΛ.Γ.Α. από πλευράς Δήμων, ενώ από σήμερα θα πρέπει οι πληγέντες να μεταβούν στους ανταποκριτές ΕΛ.Γ.Α. των Δήμων τους για να υποβάλουν δηλώσεις-αιτήσεις για τις καλλιέργειές τους που καταστράφηκαν λόγω των χιονοπτώσεων που προκάλεσε η «Μήδεια».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής κ. Δημήτρης Βουρδάνος δήλωσε: «Όλες αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού ΕΛ.Γ.Α. και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, από την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα επισκεφτούν τους Δήμους για να προχωρήσουν σε άμεση αποτίμηση των ζημιών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην πρωτογενή παραγωγή και εντάσσονται στις ενισχύσεις των Κ.Ο.Ε.».

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *