Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε τη χρηματοδότηση νέων έργων, δράσεων και μελετών

Γράφτηκε από
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε τη χρηματοδότηση νέων έργων, δράσεων και μελετών per

Οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, οι χρηματοδοτήσεις νέων έργων, μελετών ή δράσεων και άλλα ζητήματα απασχόλησαν την Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και ολοκληρώθηκε νωρίτερα χθες, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022. Προ ημερήσιας διάταξης, άπαντες οι περιφερειακοί σύμβουλοι εξέφρασαν την
απόλυτη στήριξή τους προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Συμφωνήθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία:

 Η έκδοση ψηφίσματος με βασικούς πυλώνες τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και την προστασία των εργαζομένων.
 Η διενέργεια συνάντησης διαπαραταξιακής επιτροπής με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης και της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

 Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν τα έργα:

 «Καθαρισμός, άρση προσχώσεων και αποκατάσταση βλαβών τεχνικών έργων Δήμου Καμένων Βούρλων (Υδατόρεμα ‘’Βοάγριος’’ και υδατόρεμα ‘’Τρανόρεμα’’) και Δήμου Στυλίδας (Υδατόρεμα Βέλλας)», προϋπολογισμού 727.920€.
 «Συντήρηση-Αποκατάσταση τεχνικών και λοιπών έργων ρεμάτων και ποταμών περιοχής Δήμου Κύμης-Αλιβερίου», προϋπολογισμού 1.909.345,21€.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία μιλήσαμε ξανά για τη ΛΑΡΚΟ. Έναν κορυφαίο πυλώνα της περιφερειακής και της εθνικής μας οικονομίας, που διαχρονικά δεν αξιοποιήθηκε όσο και όπως θα έπρεπε, ώστε να διαχυθούν οι πολλές θετικές επιπτώσεις σε όλη την τοπική κοινωνία.

»Η θέση μας είναι σταθερή, ξεκάθαρη και έχει διατυπωθεί μέσω ηχηρών ψηφισμάτων, παρεμβάσεων και της φυσικής μας συμμετοχής στις δράσεις. Προσθέτουμε ξανά τη φωνή μας για ένα μέλλον πιο ευοίωνο, που θα επιτρέψει τη συνέχιση της δραστηριότητας με προστασία των θέσεων εργασίας.

»Δουλεύουμε παράλληλα και αδιάλειπτα για την ανάπτυξη του τόπου μας, της Στερεάς Ελλάδας. Αυτό κάναμε και σήμερα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, με νέα έργα, μελέτες και δράσεις, που εγκρίθηκαν με ευρύτερη πλειοψηφία, χρηματοδοτούνται και μπαίνουν στο στάδιο της υλοποίησης».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε: «Η πρώτη για το 2022 συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου πραγματοποιήθηκε υπό το βάρος των εξελίξεων για τη ΛΑΡΚΟ.

»Ανεξάρτητα από τις διαφορετικές μας ιδεολογίες, προσεγγίσεις και προτάσεις, αποδείχθηκε από τη διαδικασία, ότι όλοι προτάσσουμε το κοινό συμφέρον, το οποίο επιβάλλει τη συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας και την προστασία των εργαζομένων.

»Σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι και οι παρεμβάσεις μας την επόμενη περίοδο. Ευχαριστώ τους συναδέλφους για το συναινετικό κλίμα και για την ευρύτερη πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της συνεδρίασης».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *