Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο 1ο διεθνές συνέδριο βιώσιμης χημικής & περιβαλλοντικής μηχανικής

Γράφτηκε από
Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο 1ο διεθνές συνέδριο βιώσιμης χημικής & περιβαλλοντικής μηχανικής                950x534

Στις εργασίες του 1ου διεθνούς συνεδρίου βιώσιμης χημικής και περιβαλλοντικής μηχανικής (1st international conference on sustainable chemical & environmental engineering – SUST ENG 2022), το οποίο άρχισε χθες Τετάρτη στο Ρέθυμνο και θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου  με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο συνέδριο χαιρέτησε, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Ξυλούρης αναφέρθηκε στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και στη μεγάλη σημασία της προσαρμογής σε αυτή. Σημείωσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρεια Κρήτης έχει υλοποιήσει τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΣΠΚΑ), που θα παρουσιαστεί στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη σπουδαιότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και τόνισε ότι η ενεργειακή μετάβαση οφείλει να γίνει βάσει σωστού σχεδιασμού και κατάλληλων επιστημονικών ερευνών. «Σε αυτό το ερευνητικό πεδίο σημαντική είναι η συνεισφορά των εξαίρετων επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού μας, με τα οποία η Περιφέρεια Κρήτης έχει άριστη συνεργασία και επιστημονική υποστήριξη και καθοδήγηση», ανέφερε ο κος Ξυλούρης.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *