Η Ναύπακτος από τους καλύτερους προορισμούς της Ελλάδας για mountain bike

Γράφτηκε από
Η Ναύπακτος από τους καλύτερους προορισμούς της Ελλάδας για mountain bike                    Mountain Bike

Tους αγώνες κυπέλου “SUPER CUP next generation Mountain Bike” φιλοξένησε με επιτυχία η Ναύπακτος στις 22 και 23 Απριλίου 2023 με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  

Οι πανελλήνιοι αγώνες κυπέλου ορεινής ποδηλασίας, για αθλητές και αθλήτριες μικρών κατηγοριών διοργανώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση Πράσινο Μπλε και το ποδηλατικό σωματείο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ναυπακτίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας, με συντονιστή του κυπέλου τον mittasmtb.gr.

Το SUPER CUP next generation Mountain Bike πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Ε.Ο.Π. και διοργανώθηκε σε πέντε διαφορετικές πόλεις: Σαλαμίνα, Τρίκαλα, Ναύπακτος, Γέρακας Αττικής και Θεσσαλονίκη, από τέσσερις διαφορετικές τοπικές επιτροπές και ενώσεις ποδηλασίας και με την συνεργασία σωματείων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ποδηλασίας.

Στη Ναύπακτο συμμετείχαν 23 αθλητικά σωματεία,190 μικροί και μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες και πάνω από 150 συνοδοί, απ’ όλη την Ελλάδα.

Το SUPER CUP next generation Mountain Bike περιελάμβανε  την πρώτη ημέρα αγώνεςήταν αφιερωμένο στα αγωνίσματα του Eliminator (XCE) και τη δεύτερη στους αγώνες του ShortTrack (XCC). Απευθύνθηκε σε ηλικιακές ομάδες, Παίδων / Κορασίδων /παν Παίδων / παν Κορασίδων σε ηλικίες από 6 έως 14 ετών και Ανδρών / Γυναικών και Masters. Παράλληλα με τους αγώνες υλοποιήθηκαν, με μεγάλη προσέλευση και για τα baby μικρά 2 έως 5 ετών με ελεύθερη συμμετοχή, αγώνες baby balance bike με ποδήλατα ισορροπίας.

Υλοποιήθηκε στην παραλία Γρίμποβο, στο χωμάτινο τμήμα, το οποίο και διαμορφώθηκε σε χωμάτινη ΜΤΒ πίστα αγώνων με εμπόδια, κορμούς, διαδρομή στη κοίτη του ποταμού Σκακ.α

«Οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας, έδωσαν την ευκαιρία σε αθλητές και επισκέπτες, τόσο κατά την διάρκεια των αγώνων όσο και κατά την παραμονή τους, να απολαύσουν την περιοχή, τις δασικές διαδρομές και την φιλοξενία, καθώς η Ναύπακτος, είναι από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος και για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Κατηγορίες άρθρου:
Αθλητισμός · Τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *