Η Λαμία γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Γράφτηκε από
Η Λαμία γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος                                                                                                950x594

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στην πόλη της Λαμίας, περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, προώθησης των δράσεων κυκλικής οικονομίας, διαλογής στην πηγή και κάθε άλλης πρακτικής φιλικής προς το περιβάλλον, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Λαμιέων ‘’πλημμύρισε’’ με περίπου 500 μαθητές από 25 σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Φθιώτιδας, οι οποίοι γνώρισαν την αξία της ανακύκλωσης και έμαθαν με βιωματικό τρόπο πρακτικές συμβουλές για τη διαδικασία, μέσα από το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» το οποίο περιλαμβάνει διάφορα διαδραστικά παιχνίδια (φιδάκι, στόχος, μπάσκετ, ψάρεμα, bowling, παζλ, κ.ά.), αλλά και τη μουσική συναυλία του μουσικού συγκροτήματος «Voyage Jazz Group» του κ. Αλέξανδρου Χρηστίδη, μεταμορφώνοντας ανακυκλώσιμες συσκευασίες σε αυτοσχέδια μουσικά όργανα και σε παιχνίδια.

Η δράση διοργανώθηκε από το Δήμο Λαμιέων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φθιώτιδας και την καθοριστική συμβολή της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κας Ελένης Λεμόνη, τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Κερπινιώτης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου, η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κα Ελένη Μπενιάτα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Γκούμας και εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ) & του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων παρόν ήταν το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Λαμίας ενώ εκπαιδευτές διασώστες φρόντισαν για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και πραγματοποίησαν επίδειξη του νέου εξοπλισμού τους στους μικρούς μαθητές.

Παράλληλα, ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας προσέφερε κεράσματα σε όλους τους μαθητές και διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση & την κομποστοποίηση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους πολίτες και ειδικά από τους μαθητές οι οποίοι αποτελούν τους «μελλοντικούς πολίτες».

Βασικός στόχος είναι η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν στους οικείους τους τα οφέλη της ανακύκλωσης (συσκευασιών, τροφίμων, λαμπτήρων, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων κ.ά.) εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν την εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, φυσικών πόρων και ενέργειας.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση=ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *