Η Αττική υποψήφια ως Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination

Γράφτηκε από
Αττική  Η Αττική υποψήφια ως Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination attiki2

Υποψήφια ως «Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination», στον καταξιωμένο τουριστικό θεσμό των World Travel Awards, είναι η Αττική κερδίζοντας μία θέση στη λίστα υποψηφιοτήτων με κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς όπως είναι η Βαρκελώνη, η Βενετία, η Κωνσταντινούπολη, η Λισαβόνα, το Πόρτο και το Ντουμπρόβνικ.

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Νέα Μητροπολιτική Αττική, υλοποίησαν τον σχεδιασμό του προγράμματος υποψηφιότητας της Περιφέρειας Αττικής για την κατάκτηση του «Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination», στα World Travel Awards με έμφαση στην ανάδειξη των 10 βασικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Αττική και συγκεκριμένα:

  1. Διεθνές αεροδρόμιο με πολλές βραβεύσεις για το επίπεδο ασφάλειας και εξυπηρέτησης
  2. Πολυτελή ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα για όλα τα εισοδηματικά επίπεδα
  3. Την Ακρόπολη, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς
  4. Παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από το κέντρο της πρωτεύουσας
  5. Πρόσβαση μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης από το λιμάνι του Πειραιά, – ενός από τα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης- σε δεκάδες ειδυλλιακά νησιά
  6. Μετακίνηση με σύγχρονο τραμ κατά μήκος όλης της παραλιακής ζώνης
  7. Υπηρεσίες εστίασης και ψυχαγωγίας σε εντυπωσιακές μαρίνες σκαφών αναψυχής
  8. Αμέτρητες προτάσεις γαστρονομίας πάνω στην αττική ριβιέρα και εξαιρετική οινογνωσία από τους φημισμένους αττικούς αμπελώνες
  9. Μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας
  10. Υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις στον τόπο που γέννησε τον πολιτισμό

Με αφορμή την υποψηφιότητα της Αττικής ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Με συντονισμένη δουλειά και στρατηγικό σχεδιασμό καταφέραμε να βάλουμε την Αττική στη λίστα των υποψηφιοτήτων με τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, στα βραβεία World Travel Awards, που αποτελούν θεσμό υψηλού κύρους στην τουριστική βιομηχανία.

Η Αττική, κοιτίδα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, ικανά να την μετατρέψουν σε μία σύγχρονη μητρόπολη που μπορεί να δέχεται τουρίστες απ΄όλο τον κόσμο 12 μήνες τον χρόνο. Με ένα μεσο-μακροπρόθεσμο πλάνο αλλά και άμεσες παρεμβάσεις, ως Περιφέρεια Αττικής, επενδύουμε στην ενίσχυση του brand name της Αττικής και εργαζόμαστε για να κατακτήσει κορυφαία θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Με εμβληματικά έργα υποδομής και παρεμβάσεις που θα την αναδείξουν και θα τονώσουν την αναπτυξιακή της δυναμική, επενδύσεις που είναι σε εξέλιξη, αγωνιζόμαστε για να πάρει τη θέση που της αξίζει διεθνώς και να την καταστήσουν ένα παγκοσμίου βεληνεκούς μητροπολιτικό κέντρο.»

Τα World Travel Awards είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που από το 1993 βραβεύει τους βασικούς πρωταγωνιστές της τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Ψήφισε εδώ (https://bit.ly/3pPCzuP) την Περιφέρεια Αττικής ως «Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination» στα World Travel Awards.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *