Εύβοια: Πιλοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης του αλιευτικού τουρισμού

Γράφτηκε από
Εύβοια: Πιλοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης του αλιευτικού τουρισμού Olympia Forum S Kedikoglou 950x634

«Θα κάνω ό,τι περισσότερο  μπορώ για τον τόπο μου. Θα δημιουργήσουμε καλύτερες βάσεις στον πρωτογενή τομέα», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο του Οlympia Forum που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εύβοια, επισημαίνοντας ότι θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Εύβοια μία προσπάθεια ενίσχυσης του ελληνικού αλιευτικού τουρισμού, πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί σύντομα σε Ημερίδα που διοργανώνεται στη Χαλκίδα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι η «Εύβοια βίωσε μία ολική, οικολογική και οικονομική καταστροφή, χωρίς προηγούμενο» και επανέλαβε τους τρεις άξονες πάνω στους οποίους κινείται η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών της περιοχής. Ήδη έχει ξεκινήσει η στήριξη ανθρώπων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την καταστροφή (άμεσα ή έμμεσα) καθώς έχουν δοθεί σε προκαταβολές αποζημιώσεις που αγγίζουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ. «Σύντομα θα ξεκινήσουν και οι αποζημιώσεις των αγροτών», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τους μεσοπρόθεσμους στόχους, σημείωσε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει αντιδιαβρωτικά έργα και ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή. «Μπορέσαμε να παρακάμψουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου. Με την αξιοποίηση δωρεών μπόρεσαν και έγιναν απευθείας αναθέσεις μελετών, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Οκτωβρίου», είπε.

Για το μεσο-μακροπρόθεσμο άξονα ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε κάποιες από τις δράσεις που θα συμπεριληφθούν στο «Σχέδιο Μπένου» και αυτές περιλαμβάνουν την αναγέννηση των δασών, την στήριξη του αγρο-διατροφικού τομέα, την στήριξη της κτηνοτροφίας, τον τουρισμό και τις νέες καλλιέργειες. Συμπλήρωσε επίσης ότι τα αντιδιαβρωτικά έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και ότι στην Β.Εύβοια θα «στηθεί» ένας μετεωρολογικός σταθμός.

Τέλος, σε ερώτηση γιατί έχει καθυστερήσει η αποζημίωση των μελισσοκόμων, ο ΥφΑΑΤ εξήγησε πως αν και «το 75% των μελισσοκόμων της περιοχής ήταν αδήλωτοι στον ΕΛΓΑ, θα πράξουμε το καλύτερο δυνατόν γι αυτούς». Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος του Star Κεντρικής Ελλάδας, κ.  Λένα Παρασκευά.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *