Ερώτηση του Βουλευτή Φωκίδας για την πυρκαγιά στη Φωκίδα

Γράφτηκε από
Ερώτηση του Βουλευτή Φωκίδας για την πυρκαγιά στη Φωκίδα                           190521 950x534

Με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των πολιτών της Φωκίδας, την επίσπευση των αναγκαίων ενεργειών και την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε τον περασμένο Αύγουστο στην περιοχή της Δωρίδας του νομού Φωκίδας και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 20.000 στρέμματα αγρολιβαδικών εκτάσεων, αγροικίες αλλά και κύριες κατοικίες, ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. της Ν.Δ., κ. Ιωάννης Μπούγας, υπέβαλε ερώτηση προς τους Υπουργούς: α) Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και β) Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, γ) Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και δ) Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη,

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Φωκίδας ζητά να πληροφορηθεί τα εξής:

  1. Εάν σε επίπεδο πρόληψης και με βάση τις αποφάσεις των οικείων συντονιστικών οργάνων ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της πυρκαγιάς, σε ποιο βαθμό εφαρμόστηκαν οι εν λόγω αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων και πώς κρινεται το επίπεδο πρόληψης στην περιοχή.
  2. Πόσες ήταν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης που διατέθηκαν απο την έναρξη της πυρκαγιάς εως την πλήρη κατάσβεσή της.
  3. Εάν έγινε χρήση των μέσων που διαθέτει η Αυτοδιοίκηση για την πυρόσβεση, εαν χρησιμοποιήθηκαν με οποιαδήποτε έννομη σχέση (μίσθωσης ή επίταξης) μηχανήματα ιδιωτών εκ μέρους των αρχών για τον ίδιο σκοπό και σε τι ποσό ανήλθε η σχετική δαπάνη.
  4. Ποιες τοπικές κοινότητες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εάν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, καθώς και των δικαιούχων χρηματικών αποζημιώσεων. Σε αυτή την περίπτωση, εάν έχουν καταβληθεί σχετικά ποσά, ποιο το υπόλοιπό τους και ποτε αναμένονται οι καταβολές.
  5. Εάν προκύπτει ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στις πληγείσες περιοχές και, σε καταφατική περίπτωση, ποιος ορίστηκε φορέας υλοποίησής τους, εάν έχει αρχίσει η κατασκευή τους, πότε πρόκειται να ολοκληρωθούν και ποια η υπολογιζόμενη δαπάνη εκτελέσεώς τους.
  6. Ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν, για την πρόληψη και την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων εις το μέλλον.

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *