«Εργαστήρι Ανήσυχων Γονέων» του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη στο Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά

Γράφτηκε από
«Εργαστήρι Ανήσυχων Γονέων» του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη στο Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά                                                                                                   950x475

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 19:00, με αφορμή τη διεθνή ημέρα οικογένειας, οι εκδόσεις Ίκαρος, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.), η Αδελφότητα Ναυπακτίων Νομού Αττικής «Ο Έπαχτος» και το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά σας προσκαλούν σε ένα εργαστήρι για «ανήσυχους γονείς» με τον ψυχίατρο-παιδοψυχίατρο και ψυχαναλυτή Αθανάσιο Αλεξανδρίδη.

Ο συγγραφέας, με αφορμή τα βιβλία του Παιδικοί έρωτες, Παιδικοί φόβοι, Χτίζοντας ταυτότητα και Πάμε σχολείο; θα δημιουργήσει έναν ανοικτό διάλογο με τους γονείς που θα συμμετέχουν, αναλύοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Είσοδος ελεύθερη.

Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά
Λ. Κηφισίας 310 | Κηφισιά | Τ. 210 80 75 792
Ηλεκτρονική πρόσκληση της εκδήλωσης

Εξώφυλλα της σειράς «Σχολή ανήσυχων γονέων» σε υψηλή ανάλυση

Facebook event για την εκδήλωση

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ
«Έξοχο. Πολύτιμο. Πλήρες. Το σημαντικότερο είναι ότι το “Χτίζοντας Ταυτότητα” είναι απαλλαγμένο από ιδεολογικές ή άλλες εξαρτήσεις, απαγκιστρωμένο από οποιαδήποτε προσήλωση σε ιδεοληπτικούς -ισμούς που εξηγούν μέρος της κοινωνικού γίγνεσθαι αλλά όχι την οικογένεια, το παιδί, τον γονέα, τον άνθρωπο, τα ελάσματα της ψυχής τους».
―Απόστολος Πάππος, Elniplex

«Ένα βιβλίο που χρειάζεται να διαβάσει κάθε γονιός αλλά και κάθε ένας που αγαπάει και πλησιάζει τα παιδιά. Γιατί διαβάζοντας τους “Παιδικούς φόβους” εμείς οι ενήλικες, τελικά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους δικούς μας φόβους· φόβους ξεχασμένους ή τακτοποιημένους που συναντάμε μέσα στα παιδιά που αγαπάμε».
―Μαγδαληνή Γεωργιάκου, Psychologynow.gr

Βουλής 4, 105 62 Αθήνα Τ: 210 3225152 F: 210 3235262 E: info@ikarosbooks.gr

www.ikarosbooks.gr

«Το βιβλίο “Παιδικοί έρωτες” είναι γραμμένο με γλώσσα κατανοητή, αλλά μέσα από την αμεσότητα, τα διάσπαρτα παραδείγματα, διατρέχουμε τη θεωρία της ψυχανάλυσης σε ό,τι αφορά τα φύλα μέσα στην οικογένεια, τους παιδικούς έρωτες και πώς αυτοί επηρεάζουν τη ζωή μας, τη σεξουαλικότητα στην προεφηβεία δημιουργώντας μια γέφυρα με την εφηβεία».
―Μαριαλένα Σπυροπούλου, Καθημερινή

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης είναι ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος, ψυχαναλυτής. Από την Εικόνα του σώματος των σχιζοφρενών (1982) μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, περιοδικά και βιβλία. Κύριοι τομείς των ενδιαφερόντων του είναι η ψυχοπαθολογία των
ψυχώσεων, των αρχαϊκών τραυμάτων και των ψυχοσωματικών αποδιοργανώσεων, η ψυχογλωσσολογία και η αισθητική. Από το 1992, με τη συστηματική παράλληλη έκδοση της ποιητικής του παραγωγής, δημοσιοποιεί και τον επέκεινα της σκέψης λόγο του.

Βιβλία του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη στον Ίκαρο:
Σχολή ανήσυχων γονέων: Χτίζοντας ταυτότητα (2019), Γονείς & Παιδί / Ψυχολογία
Σχολή ανήσυχων γονέων: Παιδικοί φόβοι (2018), Γονείς & Παιδί / Ψυχολογία
Σχολή ανήσυχων γονέων: Παιδικοί έρωτες (2017), Γονείς & Παιδί / Ψυχολογία
Ο Πέτρος είναι ο λύκος (2016), Ψυχανάλυση
Αλγόρυθμος (2016), Ποίηση
Φύση και λόγος στην ψυχανάλυση (2011), Ψυχανάλυση
Υπέρθλιψη (2011), Ποίηση
SMS (2008), Ποίηση
Η βία (2007), Ψυχανάλυση
Όροι της βεβαιότητος (2006), Ποίηση

Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη στον Ίκαρο μπορείτε να μάθετε εδώ: http://ikarosbooks.gr/authors/alexandridis

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *