Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στους Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας

Γράφτηκε από
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στους Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας spanos

Περιοδεία στους Δήμους Θηβαίων και Τανάγρας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που χρηματοδοτεί ή και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και για να καταγράψει νέες ανάγκες και αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κώστας Μπακομήτρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Νικολάου και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Βοιωτίας.

Μαζί με τον Δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου, επέβλεψαν έργα που ολοκληρώνονται, όπως η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Κρήνης του Οιδίποδα, στην πλατεία Αγ. Θεοδώρων της Θήβας και η κατασκευή χώρου νέας λαϊκής αγοράς και χώρων εμποροπανήγυρης Θήβας.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημοτικό κατάστημα Θήβας, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων τοπικών φορέων, οι οποίοι κατέθεσαν προβληματισμούς και αιτήματα για νέα έργα και παρεμβάσεις.

Αντίστοιχη σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε αργά τα απόγευμα, στο δημοτικό κατάστημα Σχηματαρίου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Τανάγρας Βασίλη Περγάλια, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Άπαντες ενημερώθηκαν για την πορεία έργων που χρηματοδοτεί, ή και εκτελεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και έθεσαν κρίσιμα ζητήματα για την περιοχή, όπως το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και η οδοποιία. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου, για το οποίο ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για τη συνεργασία που αναπτύχθηκε με την ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες, εντός των επόμενων μηνών, με στόχο το έργο να ενταχθεί το συντομότερο στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Επισκεφθήκαμε τους δήμους Θηβαίων και Τανάγρας, λίγες μέρες πριν την εκπνοή του 2021, προκειμένου να ενημερώσουμε για την πορεία έργων που εκτελούμε, όπως η ανάπλαση της περιοχής πέριξ της Κρήνης του Οιδίποδα στη Θήβα, αλλά και να ενημερώσουμε για τις ενέργειες ωρίμανσης και χρηματοδότησης του Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου, μιας από τις κορυφαίες ανάγκες σχολικής στέγης της Περιφέρειάς μας.

»Χρηματοδοτούμε και εκτελούμε έργα στους Τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού και συνεχίζουμε, με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις τοπικές κοινωνίες. Αυτός είναι και ο σκοπός των επισκέψεων μας. Σύντομα θα τα πούμε αναλυτικά και εξειδικευμένα για την πορεία μας στα Οινόφυτα και τον Ασωπό», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Μαζί με τον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό, πραγματοποιήσαμε σήμερα μία ακόμη επίσκεψη στον Νομό Βοιωτίας και στα έργα των Δήμων Θήβας και Τανάγρας. Μια σειρά έργων που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους.

»Στεκόμαστε πάντα δίπλα στους δήμους μας για να αποδοθούν με τον καλύτερο τρόπο, τα οφέλη στους πολίτες», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *